Изолация на ограждащите стоманобетонови елементи с XPS като оставащ кофраж http://building.dow.com/europe/bg/appli ... hermal.htm Аз съм фен на вароциментовата и гипсова мазилка.За всеки вид покривно покритие има минимален и максимален наклон което го дава производителя.
boqnkov написа: 12 за вътрешни.Аз бих сложил и 25 см за повечето вътрешни - за да ме разбереш трябва да застанеш на някои строеж до зид 12 см и 25 см и леко да ги почукаш,да се облегнеш, да ги разгледаш..... - тогава ще ме разбереш за какво говоря.
boqnkov написа:Трябва ли да се съобразява нещо по време на грубия строежТрябва да се съобразиш по време на проекта.
boqnkov написа: За вътре - гипс картон без конструкция или вароциментова мазилка?Вароциментова е по-доброто, но за направи си сам гипскартно е по-лесен и приятен.
boqnkov написа:Колко е максимално допустимия наклон, така че и да си се запази естетическата визия на къщата (да не стане като къщата на баба Яга)?Няма универсален отговор - чертаеш го в чертеж разрез и на 3Д и разбираш кое е най-доброто с няколко проби. Внимавай с наклоните - визията едно на ръка, но таванското ти може да стане някои безсмислен комин с 5-6 метра височина. Таванското става функционално с повдигане на надзида основно а не с наклона на покрива. За керемиди не ти препоръчвам повече от 30-40 градуса че ще трябва да ги укрепваш.
boqnkov написа: @Tsilkov: може ли някакви линкове с картинки да добия представаНа кое ти трябват линкове и картинки?