За вентилацията-може би я вмъкнах асоциативно щото при една сграда минала успешно blow test требе въздуха който изкараш да го вземеш от някъде 

Tsilkov написа:Разгънатата ми площ е 230 кв. метра. Целият ми проект с всички части излезе 4700. Истина ли е, че и проект за пасивна сграда е долу горе същата стойност. Преди 4 години бях разпитал тук таме и цифрата беше стряскаща.hristo_qn написа: Цялостния проект ми излезе около 5000 лв, тъй като той не е подробно обследван за пасивна сградаТой и за пасивна пак толкова щеше да ти струва
hristo_qn написа:Истина ли е, че и проект за пасивна сграда е долу горе същата стойност.В общи линии - да.
hristo_qn написа: Преди 4 години бях разпитал тук таме и цифрата беше стряскаща.Най-вероятно си чувал цифри включващи т.н. авторски надзор - то няма как проектанта да ти идва поне веднъж седмично на обекта и цената да е 20 лв./м2. Тия 4700 лева които си платил не вярвам че проектантите ти (архиеткт и конструктор най вече) идват на обекта при всяко важно СМР, а втория (конструктора) предполагам ти таксува едни 50 лв. за идване на актуването на армировките.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: