• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nakatasan - специалист
Здравейте, можете ли да ми обясните какви материали и инструменти са ми нужни, за да си подмажа фуките около дограмата?
Смятам, че не е чак толкова сложно, но не съм виждал на практика, кое как става.
Ще се радвам ако споделите опит. Става въпрос за врата-прозорец към тераса. От страната на терасата, където е перваза, са налепили някакви теракотени плочки, които меко казано са леко разнебитени и като почукна с пръст, удря на кухо. Даже едната се отлепи, когато демонтираха старата дограма. Въпросът ми е да ги махна ли и залепя отново, или да ги махна на цяло и да цементирам, или ползвам съответното лепило за тази цел? Лично на мен тези плочки не ми харесва, интересува ме да стане здраво, а не след 5 пъти онваряне на вратата да се разкърти.
ad_marki - напреднал
Като гледам написаното, въобще явно не си в час с нещата.
Отиди до Вилаз и си купи 2кг гипсова шпакловка, там единствено съм виждал насипно.
Купи си една маламашка:
Изображение
Пяната около прозореца се изрязва с макетно ножче и се маже с гипсовата шпакловка и се замазва.
После взимаш една шкурка 180 и търкаш, защото ако шпакловаш за пръв път ще е равно ,като луната. :-D
Плочките можеш да ги махнеш с чука и някакъв секач, ама щом са почти отлепени само с чука ще стане.
nakatasan - специалист
Здравейте, да по раздвижим темата. Може да не е перфектното външно измазване, но аз съм доволен, като за първи път стана прилично. Можете да критикувате свършеното от мен.
Ползвах Термофлекс - Контакт за изпълване на фугите.
Така изглежда преди да шпакловам:
Изображение
Изображение
Изображение
А това е след запълването:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На места не стана гладко и има стърчащи парчета от самата смес. Има ли начин как да я заглавя? Преди да боядисам трябва ли да се шпаклова с гипс сатен или да се нанесе някакъв грунд? Ако трябва да се нанесе грунд какъв да използвам? За не остъклена тераса, подходящо ли е да използвам фасаген?
Благодаря за критиките и за съветите.
Искам специално да благодаря на един колега от форума, ако не е проблем ще цитирам името му. Ценни съвети ми даде, кое как да направя, по отношение на материали и инструменти. Ако не ми трепереха така ръцете като на дърт и заклет алкохолик, може би още по-добре щеше да стане.
Поздрави
nakatasan - специалист
Здравейте, нормална ли е цената 20 лв на линеен метър за "обръщане" на прозорец от вътрешната страна? На мен лично ми се струва безбожно скъпо. Имам 1 ролка мрежа ширина 15 см, ъгъл с мрежа 2,6 м или там колко е "пръта" и около 20 кг лепило за изолации. До колкото разбрах и гипсокартон ще трябва да се слага, но него го нямам. С наличните изброени материали, ще бъдат ли достатъчни за измазването на врата-прозореца? Съответно, ако това е реалната цена за такава услуга, възможно ли е да преговарям за някаква отстъпка и да се ползват моите материали, до колкото стигнат? Купени са не искам да ги държа неизползваеми в избата.
nakatasan - специалист
KnauFer написа:
Woww,20лв. :axe:
И аз това си помислих, но не бях сигурен каква е тарифата. Явно човекът е зает и не е гладен... Намерих си друг човек, който предлага услугата за 7 лв на линеен метър, струва ми се по-човешка тази тарифа.
miroton - майстор
Цялото обръщане ще ти струва 60-80 лв.
nakatasan - специалист
miroton написа:
Цялото обръщане ще ти струва 60-80 лв.
Това за 1 врата-прозорец или и за двете стаи. Аз го сметнах за двете стаи идва около 140 лв, което ми се струва поносимо. Ако се навият за някаква отстъпка ще е супер.

Едит: Преди малко говорих с човека огледа, кое как трябва да стане и ми каза, че 7 лв е цена само за труда на линеен метър, отделно се купуват материалите.

Един майстор не се появи да дойде с материалите да го направи, да си изчисти и да му платя за услугата... Почвам се нервя.
nakatasan - специалист
С 2 куци ръце успях да сътворя това, остана само да се боядисат стените.
Изображение
Изображение
Искам да благодаря най-сърдечно на хората, които ме посъветваха как да измажа отчекнатото.
nakatasan - специалист
Здравейте да изтупаме темата от прахта.
Криво ляво си измазах вътрешно и външно около прозорците, като за първо шпакловане можеше да бъде и доста по-зле. Поне излишни пари не съм давал на "майстори"...

Сега възникна друг проблем, който се опитвам да реша. Имам нужда да си измажа отвън терасите, защото парапета е направен от 2 части и има отвор. Грубото запълване на отвора го направих, но е нужно да се сложи топлоизолация и да се шпаклова. Нямам такова оборудване, че да си вися безпроблемно отвън и да си го направя сам.
Молбата ми е да ме насочите към майстор, който извършва такива услуги за да го направи компетентно и в същото време безопасно. Апартамента се намира във Варна.
Надявам се да препоръчате майстор, който предлага такава услуга на справедливи цени, без да дере кожи и да предлага услугите си във Варна.
Поздрави
  • 1
  • 2

Тема "Измазване около PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: