• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Andri01 - майстор
Върху скарата слагам 1 бутилка 10л. пълна с вода и става номера.
ebahti - майстор
Имам останало от лани 20тина кила вино,много е добро ама е много тежко ( Отел и мавруд мисля) Дали е добра идея като купя грозде да го сложа вътре да преферментира ? Не ми се вари ракия !
Илчо Илиев - майстор
Става ,но изчакай да преври виното,добави младо вино към старото,докато стане по твой вкус...
ebahti - майстор
Не обичам да държа вино извън бурето,губи си вкуса, затова питам дали е добра идеята да го сложа при ширата да преферментира
roly - специалист
ebahti,
мешаш го 50 на 50 младо вино със твоето и става, не го слагай в мъстта да ври, смесвай го в каната, иначе аз съм наблизо- от кв. Медковец на Враца, та ако речеш да го изхвърляш- обади се да занеса мръвки до язовира да пробвам дали е отровно.
ebahti - майстор
Трови куту минеш двете кила,инак си добре дошъл !!!! :partyman:
roly - специалист
ebahti,
аз 2 канчета ги пия на крак за аперитив и тогава сядам на масата. :rock:

Имам още едно питане:
Как да направя така че да не ми се затиска канелката(пластмасова е винтова),
нещо трябва да сложа отвътре, мрежичка ли някакво малко кошче от клонки ли?
roly - специалист
Да го разбирам ли го като метла, затисната с камък да не изплува и стои за преточване през бурната ферментация?
caribi - специалист
Слага се в бидона зад канелката. По този начин канелата не се задръства. Е разбира се части от метла, не цялата :)
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: