Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
като казах 60лв. нямах предвид стара...мултимедията си е сравнително нова,но просто е с дистанционно....няма едно копченце по нея и имат едно счупено дистанционно .. и човека е приятел на баща ми,не му пука толкова за нея и ми каза ако си намеря дистанционно че ще ми я даде...сега си намерих едно за 20 паунда... чисто ново е към 60-7- паунда ,което вече ми идва скъпо ... имам и готов монитор за компютъра ми (22" ) напълно достатъчен да си го използвам,но понякога може да използвам мултимедията за видеостена... а ако не сменям лампата не става ли? или просто трябва да затъмнявам повечко стаята?
brad4edat - специалист
Можеш ли да постнеш някакви линкове или снимки да го погледнем какво е това животно, че аз така и немога да се ориентирам проектор ли е или нещо подобно, и с какви характеристики е въобще?

:partyman:
Здравейте,

попадна ми един такъв проектор http://www.projector-manual.com/panason ... ector.html работещ но без лампа. Още не са ми го донесли, но мога да предположа, че модула с рефлектора вътре липсва. Искам да го съживя, какъв рефлектор би бил подходящ изобщо ще стане ли без оригиналния? Имам и два 10 ватови led-a чудя се дали да ги сложа тях вътре, но не знам ще има ли място и дали ще са достатъчно ярки. Така, че и за това ако може съвет?

Поздрави
brad4edat - специалист
Ако го няма рефлектора вътре в проектора, то силно ти препоръчвам да си вземеш един 100w студено бял LED с драйвер за него и го слагаш директно пред първата леща, и всичко заспива! Гледам, че преоектора е или много стар като модел или много нисък клас 700LM 300/1 контраст, което е доста слабо и за това с диода ще извлечеш или почти или направо максимума от светлина за този проектор.

Ако вътре си е модула с рефлектора, то купи си една Sylwania лампа, като тази за която съм писъл по нагорце и ще си я палиш с самия проектор без никакви модове и ще свети на максимално възможната му светлина.

Друга опция е с авто ксенон 35w рефлектор от някаква луничка, ама там работата ства дебела и с много заитравки и преправяния:)

Избери си един от двата горни варианта според това какво ще намериш вътре и действай. Проектора ще става само за филми и то само на тъмно, ако това са му реалните спецификации.
Хм доста съм озадачен, уж бил тестван и работел, то вътре че нямам модул няма, но защо изписва някакъв статус (има един индикатор до Power бутона) C-O който като прочетох има вариант вратичката на лампата да не е затворена (а тя уж е), вратичката на единия филтър да не е затворена (тя хептен си е) или някакъв предпазител за прегряване да бил изгорял. Възможно ли е това да е от факта че няма лампа вътре? И лампата всъщност като гледам те са само два пин-а, май няма да има оптрони тоя модел? Иначе като гледам е доста стар проектора 2001-ва нещо от сорта.
brad4edat - специалист
Ти проектора при теб ли е?
Тия два пина вътре в гнездото за лампата ли са? Ако са там, то това си е буксата-конектора към който се защипва гнездото с лампата. Там не пипай и барай на близо, че когато пали лампата са около 5-6000v а при запалена лампа са около 90-120v, не е хич здравословно да пипнеш там:))
Намери си инструкциите за проектора и виж какво точно ама точно означава цветната комбинация на индикатора, която ти свети. Би трябвало за лампата и за температурата да имаш две отделни светодиодчета с различни възможности за светене спроред статуса. Възможно е да не се пуска проектора и при не затворено капаче за лампата (дефектирало ключенцето под капачето), блокирала или изгоряла перка в проектора, липса или изгоряла лампа, и др. За това си намери инструкциите в нета и виж точно какво ти свети:)
Би трябвало да има 2-3 оптрона за управлението на лампата и захранванията, трябва да гоотвориш и да сравниш и разгадаесх дъната платка и захранването спрямо коментираните и описаните вече тук платки, в youtube сущо има тематични клипчета :)

Успех!
Директно му свалих сервизното ръководство и това за кода от там го гледах. Само да попитам по принцип лампите със по два пина ли са си? Това управление през оптрони не изисква ли и други пинове да има, чип нещо в модула за статус на лампата ?

Поздрави
brad4edat - специалист
Щом лампата я няма в проектора, то задължително трябва да ти свети и индикатора за лампа! Ако имаш и друг втори индикатор като на моя проектор ще се наложи да разбереш за какво точно се е разсветкал щом само по инструкциите не успяваш. Но пъво оправи проблема с лампата! Щом нямаш никакъв модул с лампа в проектора то силно ти препоръчвам да преминеш направо на 100w LED. НО първо отвори проектора, намери му захранващия блок и намери и захранването на лампата! Би трябвало и двете захранвания да са свързани на едно обящо "тяло". Главното захранване е ясно, понеже в него влиза директно 220v кабел :lol: Захранването н алампата е също ясно, гледаш къде влиза кабела от конектора за гнездото на лампата. Вече някъде по платката на захранването на лампата и между главната платка на проектора ще има 3 или 5 жилен кабел. Там където този кабел е свързан към захранването за лампата са и тези 2 или 3 оптрона! (малки правоъгални пласмасови елементи с 4 краченца). Намери ги и трабва да видиш кой от тях е този дето подава сигнала към дънната платка, че всичко е наред с лампата. Това го правиш само ако ще модваш проектора, но понеже нямаш рефлектор, ще ти се наложи да го моднеш.
Прочети внимателно назад в темата как точно сме моднали и намерили необходимия ни оптрон, за да се ориентираш кой е точния оптрон при теб (ако въобще има оптрони), изгледай и [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l0O13IOBXX0[/youtube]

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=10 ... d&_sacat=0

+

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=10 ... r&_sacat=0
http://www.ebay.com/itm/High-Power-Elec ... 5d431894a9
Супер мерси, ще ги изгледам! Тази тема я преглеждам от около седмица супер полезна е! Много ме съмнява, че няма да има оптрони, но ще го разчовъркам първо да видя какво има по захранването.
brad4edat написа:
Можеш ли да постнеш някакви линкове или снимки да го погледнем какво е това животно, че аз така и немога да се ориентирам проектор ли е или нещо подобно, и с какви характеристики е въобще?

http://www.epson.com.au/products/projec ... _specs.asp ... обаче като се пусне и се свърже към компютър..проектира твърде малък екран ... слабо осветление ...и не добри цветове..като се опитам да го настроя от копчетата ми изписва некви работи за опциите (в момента не мога да се сетя какво точно) ... но дистанционното http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... _TD6Jw.jpg не работи и трябва да го нося на ремонт или нз... искам да попитам дали ще е достатъчно силна според вас да се използва на светнати лампи и ако не може какво трябва да направя? :) сега видях че е малко лумени ...дали мога да намеря лампа с повече на хубава цена и къде? и колко лумена ми трябват за да мога да я използвам на светната лампа? :)

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: