Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kokotrikcs - специалист
Здравейте господа(в момента мога да кажа и наздраве....като някакъв вид поздрав).С уважение към всички,ще помоля за помощ.Проблемът ми е че хладилникът,който закупих-втора употреба,след 30 дни нормална работа ме уведоми,чрез червена лампа че температурата във фризерната част не е нормална(прекалено висока).Не съм го размразявал и виждам че има скреж...на посочените от мен снимки се вижда точният модел и индикацията за проблем.Поздрави на всички-знам че тук ще получа компетентен и приятелски съвет,за което сърдечно благодаря.
линк към снимки: http://kokotrikcs.snimka.bg/hobby/hladi ... 4.31584919
kokotrikcs - специалист
Хора помогнете...
nikolaytatarov - специалист
Здравеи,мисля че хладилника ти няма газ,от табелката се чете че е на R600,на твое място бих извикал хладилен техник да си каже тежката дума ,но според мен е това,другара вероятност е да е компресора.Каквото и да е не можеш се оправи сам надали разполагаш с нужните инструменти .Ако имаш съмнения в това което ще ти каже техника пиши отново тук или извикаи втори.
kokotrikcs - специалист
nikolaytatarov-благодаря за отговора.Ще викам майстор,но исках да чуя и друго мнение.Изключих хладилната част(има такава възможност) за да видя как ще реагира,но за сега няма подобрение
kokotrikcs - специалист
Забравих да спомена,че преди седмица хладилника си заработи нормално,но само за ден.
Andri01 - майстор
Ако е с един компресор за целия хладилник ,може би е запушване на изпарителя.Но си е работа за хладилен доктор:разскачане на серпентината,продухване с азот,свързване и пълнене / ако не е събран охлаждащия агент /.
todortv - майстор
Колко градуса си задал да поддържа в хладилната част.
Нещо ми се вижда -3гр?
В момента постоянно ли работи компресора?
nikolaytatarov - специалист
Колега,идеи можем да дадем много но без да се види на място,може само да се гадае.Пиши какво ти е казал маистора ката го прегледа.
kokotrikcs - специалист
В петък ще викам майстор и ще пиша.Иначе беше настроен на 5 градуса,но сега го променям на най-високата температура за хладилната част 11 градуса.Благодаря за отделеното време на всички.Някой ако знае читав майстор от Ямбол да дава кординати.
todortv - майстор
kokotrikcs написа:
В петък ще викам майстор и ще пиша.Иначе беше настроен на 5 градуса,но сега го променям на най-високата температура за хладилната част 11 градуса
Трипътният вентил.

Тема "Проблем с фризерната част на хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: