Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ivanovbg - майстор
Става за всякакви корени. Това си е тор. http://ivesto.eu/pro/torove/dvukomponen ... itrat-25kg Ако е доста дебел не го пали, за година е изгнил, че да не почне да ти пари под краката :) :partyman:
hidrazin - майстор
Няма да изгние за година. Че и за две няма да изгние. И това с калиевия нитрат - няма да стане. :)
:partyman:
Arfy - помощник
Вероятно ще стане и с нариев нитрат известен като чилска селитра или нещо подобно, което се слага на колбасите... Можеби ще стане и с амониев нитрат, който се ползва като изкуствен тор - амониева селитра и навремето имаше много от него, сега незнам как е положението, но си мисля че яко ще пуши!

И между другото, тъй както сме почнали скоро ще открием рецептата на барута!:)
ivanovbg - майстор
hidrazin написа:
Няма да изгние за година. Че и за две няма да изгние. И това с калиевия нитрат - няма да стане. :)
Става, така се справих с един дънер от джанка. Всяка година ставаше на храст и нищо не помогна, а сигурно съм излял една камара раундъб и подобни върху него и по листата му. Есента го орязах и поливах отгоре редовно с калиевия нитрат, надупчих го с бургия и сипах в дупките сух, пролетта не прорасна, а есента направо го изорах с култиваторчето. Ронеше се много лесно.
VLADO66 - майстор
Работил съм с такава машина http://www.euromarket.bg/bg/products/di ... nika-goelz -минава и през арматура.
miroton - майстор
Пробваи с азотна киселина сярна киселина и глицерин, намери си съотношението и деиствай.Само при паленето внимаваи!!!!
ivanovbg - майстор
To с паленето проблем няма да има. Ще има проблем ако изпусне шишенцето :lol:
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Става, така се справих с един дънер от джанка. Всяка година ставаше на храст и нищо не помогна, а сигурно съм излял една камара раундъб и подобни върху него и по листата му. Есента го орязах и поливах отгоре редовно с калиевия нитрат, надупчих го с бургия и сипах в дупките сух, пролетта не прорасна, а есента направо го изорах с култиваторчето. Ронеше се много лесно.
Това с дупченето е много важно. :) Става и като си направиш големи и дълбоки дупки в дънера. Зимата ги пълниш с вода и като замръзне цепи дънера. Така гние по-лесно. А кестените понякога стават и доста дебели. А специално за stiv1961 - може да си вземеш калиев нитрат в малки опаковки и то истински от Стара Загора - склад "Марвин". Отиваш към промишлена зона и завиваш на дясно покрай КАТ. В края на правия участък гледаш за сервиза на MITSUBISHI MOTORS и преди него има една малка пресечка в дясно. Влизаш вътре в уличката и склада се намира в края на уличката от лявата и страна.
Прикачен файл:
streetview марвин 1.jpg
А идеята с глицерина хич не е добра.
Arfy - помощник
Днес ходих да проверя,
1 литър кислол, го купих за 85ст.
Ако с това количество пробия дупка с диаметър примерно 15см и дълбочина 5 см, то с 10лв. ще пробия повече от 50см в дълбочина, което при всички положения ще е достатъчно. Все-пак израза "пробия" е условен, по-точно е да се каже "изкопая", защото то от самосебеси няма да се пробие както става с машината а трябва и да се копае.
Все-пак идеята ми допада и ще я пробвам на практика, ако ми се отдаде възможност.
Засега обмислям тих вариант с който да достигна земната маса под мазето, после да изкопая кръгла дупка със сравнително голям диаметър, поне 10-15 см и дълбочина 4-5 метра и ако намеря вода, после да забия в нея тръба с подходящ диаметър, след което да въстановя плочата, като тръбата си остане, а ако няма вода просто ще запълня дупката и ще бетонирам отгоре.
Немога да измисля обаче, евтин и тих вариант, как да стигна с две тръби от тази дупка до апартамента ми на 3-тия етаж в сградата. Едната тръба ми трябва за водата а другата за тока на помпата.

Въпроса който ме чопли е каква помпа да предвидя за тази ситоация, потопяема или обикновена със смукател, все-пак искам да е тихо, като работи.
todortv - майстор
Arfy написа:
....

Въпроса който ме чопли е каква помпа да предвидя за тази ситУация, потопяема или обикновена със смукател, все-пак искам да е тихо, като работи.
Извади вода, пък помпи бол.... :)

Тема "Химическо пробиване на бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: