Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
thinkpad - майстор
Имам проблем с пластмасови тръби и по-точно горещата вода. Изглежда при монтажа муфата с резба, която е залепена за горещата вода не е била с читава. Сменял съм няколко пъти холендъра на смесителя, уплътнявал съм с калчища, тефлонова лента многократно, но продължава от там да таи* гореща вода. Замазано е и има плочки отгоре, така че къртенето на квадрат плочки, за да може да се извади тръбата и да се смени просто не е съблазнителна опция. Търся някакъв друг начин да се уплътни. Принципно имало някакви уплътнители на лойтайт за тръби, но тези никъде ги няма наоколо
*За незапознатите с думата - таи = процежда.
chapara - майстор
thinkpad написа:
Имам проблем с пластмасови тръби и по-точно горещата вода. Изглежда при монтажа муфата с резба, която е залепена за горещата вода не е била с читава. Сменял съм няколко пъти холендъра на смесителя, уплътнявал съм с калчища, тефлонова лента многократно, но продължава от там да таи* гореща вода. Замазано е и има плочки отгоре, така че къртенето на квадрат плочки, за да може да се извади тръбата и да се смени просто не е съблазнителна опция. Търся някакъв друг начин да се уплътни. Принципно имало някакви уплътнители на лойтайт за тръби, но тези никъде ги няма наоколо
*За незапознатите с думата - таи = процежда.
Спукана е металната вложка на тръбата :?
MamaMy - майстор
Ремонта е подмяна с ново коляно. Изкърти само 4 плочки
Между другото имах случай при мен да е спукан ексцентрика който е навит в муфата. Уж бях поръчал бронзови, че са по-хубави, майстора пак се беше изтарикатил да намери по-евтини. А те тънкостени и се спукал единия по резбата. Много трудно открих този проблем. съвсем не си личи когато е свален ексцентрика.
thinkpad - майстор
MamaMy написа:
Ремонта е подмяна с ново коляно. Изкърти само 4 плочки
Само с 4 плочки няма да стане. Тръбата е на малко по-дълбоко и стабилно в плочките. Трябва да изкъртя поне половин квадрат, за да я освободя, което означава на кратко, че ще слагам плочки наново.
chapara написа:
Спукана е металната вложка на тръбата
Сигурно. То това се забеляза недълго след като бяха подменени тръбите въобще. Освен да е била изначално дефектна. Но щом едва се процежда си помислих, че може тарикатски тънко да се запълни с нещо, че да не се налага къртене. Ей за това трябваше да си трая с железни тръби, те не се пукат просто като ги навиваш една в друга.
nilro - специалист
Аз съм спасявал подобно положение - спукана месингова резба,вероятно некачествен и раздут от много кълчища полипропиленов фитинг с паста за резби/течен тефлон/.Трябва да е сухо и на ексцентрика сложи само малко повече паста.И във фитинга също сложи.Проба след 24 часа.

Тема "Проблем с муфа за свързване към смесител - пластмасова тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: