• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
parketmilanov - специалист
Бравос-добре сте се справили ..:)
много ми харесва -единственото малко сте предобрили фугата -чама направен за дек изненадва доста от фуга 8-10мм след 1 година ще стане 12мм мин....но това е бел кахър.....
иначе да хубаво е веднага да го обмажеш с каквото си намислил...
всеки напоследък маже с каквото си е решил ,но най -стандартното което се приема че се обмазват декинг настилките са маслата дали ще бъде на OSMO,DEVA,BONA,VOCA,копринол,няма значение важното е да се мажат 2 -до 3 пъти годишно като преди пролетното мазане е хубаво с пароструйка /водоструйка/ да се мине а преди това четка с сапун или препарата на фирмата на която сте се доверили /като масло имам предвид/
Поздрави и успешно ползване на тази хубава тераска :)
Мерси, фугата е 6 мм всъщност, ръбовете на дъските са взети и изглежда по-голяма. Етажът е 8-ми, последен и духа доста.. Като цяло най-сложно е невилирането отдолу, защото трябва да го правиш заедно с поставянето на дъските. Поне в случая нямаше как да стане предварително, а и гредите не бяха от съвсем правите. Ще видим на пролет как ще е. А за миене специален сапун ли трябва или може просто със сапунена вода?
сапунена вода е най-бюджетния вариант ...търкаш с четка и после пароструйката /или водоструйката/
иначе както мисля че споменах и по-горе има специални препарати за дълбоко почистване на декинг....доста ефективни ....
R.A.D.A - специалист
Браво и на мен ми хареса много - като доживеем да сложим покрив и на нашата одухана( последне 6 етаж ) тераса ще агетирам мъжо и за едно такова подче. Въпроса е, че доста вятър ще издуха до тогава , докато направим 60 кв.м декинг ( толкова ни е терасата. Няколко пъти го гледам това магазинче там на пресечката на Симеоновско- ще трябва и аз да мина да видя какво предлагат.
още няколко интересни нещица от последните месеци
кокетна тераска от родезийски тик
масло Sica Oil.

Прикачен файл

tik rodesian bania decking.jpg
tik rodesian bania decking.jpg (110.37 KиБ) Видяна 4430 пъти

Прикачен файл

rodesian teak2 тиков декинг.jpg
Прикачен файл:
decking_декинг_кумаро.jpg
decking_декинг_кумаро.jpg (99.17 KиБ) Видяна 3750 пъти
Прикачен файл:
decking_piedestali_distancioneri.jpg
decking_piedestali_distancioneri.jpg (94.87 KиБ) Видяна 3750 пъти
Един нов завършен проект ...
декинг система със пиедестали/дистанционери както ги наричат масово/
двойна скара и декинг -Cumaro /Кумаро /
омаслено с екстериорно масло за финиш ...
Време дойде за отварянето на сезона на басейните !!!! :)
поздрави и весели празници ....

Прикачен файл

декинг_кумаро_дистанционери_пиедестали.jpg
декинг_кумаро_дистанционери_пиедестали.jpg (105.18 KиБ) Видяна 3750 пъти
Chefo77 - майстор
Бургас или Варна е това? :cool:
Chefo77 написа:
Бургас или Варна е това? :cool:
Бургас ...скоро и от Варна снимки :)
milanss - специалист
Скарата от какво дърво се прави? Обработва ли се с препарати и тя преди да се нареди декинга? Благодаря
в случая скарата е от дървесина наречена бангерай /поради по-ниската цена/
но не рядко клиенти изискват скарата да я правим от самия декинг /ако е възможно технически /или да внесем за тях същия материал с размери за скара 3/4 4/6 и др.
По-принцип няма изискване да бъде третирана с каквото и да е но ние винаги я обмазваме с препарат против плесен,буболечки,дървояди .
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 28

Тема "Градински паркет-Декинг/екстериорен паркет/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: