• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Колко ви е първоначалната доза , още в началото ли започват да падат в пепелника или последните пелети няма къде да се поберат и подскачат от купчинката .Ако горелката е много наклонена (уж по инструкции) може пелетите да не могат да се задържат от ръба на скарата :? , отражателната ламаринка в тръбичката също може да се погледне .
tokbatak - специалист
Намалих я тази първоначална доза - в началото беше 200гр. сега е 150гр. и пак си е същото. През цялото време прескачат пелети, но към края когато скарата е задънена повече. Лошото е че и повреме на горенето също прескачат, много малко но прескачат. Когато съвпадне газодинамичното почистване със зареждане на поредната доза - тогава повече. Мисля че това е недостатък на софтуера, но смятам да се справя с него като задам такова време че винаги почистването да става през пауза пелети.
filmatoplo - майстор
:? Да няма някаква грешка , дозата е 50-55 грама.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
:? Да няма някаква грешка , дозата е 50-55 грама.
това са секунди - дозата си я изчислявам аз
filmatoplo - майстор
:? Тези цифри твоите 200-150 и моите 50-55 са грамове .
tokbatak - специалист
задават се секунди за първоначалната доза. и след като знаеш колко ти пуска шнека за 360секунди може да си пресметнеш грамовете. Нали горелката е вкъщи - въвеждам секунди- въвелсъм 50 секунди и при шнек 1100гр. се получава 152,7гр.
plastkomfort - специалист
Пробвах с отражателя няма особен ефект маркуча не го пипай.
Пускал съм директно с шепа долу от металната тръба и пак изкачат.
По добър ефект има с наклона на горелката.
При по едри пелети този проблем го няма.
filmatoplo - майстор
За наклона в инструкциите го искат -и ние го спазваме , айде с нивел но колко градуса :wink: , другото което ми прави впечатление е че при техния котел Ватерланд -местото за монтаж е точно вертикално тоест така сложена горелката е без наклон -а сега де :) .Монтирана на Дакон или Бош на съществуващата врата -си има малък тоест достатъчен наклон който съвпада с инструкциите .Някой казват че имало и специални врати за тази горелка -не съм ползвал не знам там дали е подготвен наклон -или вратичката е право вертикална.
plastkomfort - специалист
Преди седмица направих този регулатор
http://www.youtube.com/watch?v=sWHTa69l ... e=youtu.be
Не знам какъв ще е ефекта от него :?
filmatoplo - майстор
Навън ги монтират задължително -регулатора не повишава тягата , само я държи в определени граници , ако се повиши тягата на комина регулатора отваря и дърпа въздух от котелното .Ако има с какво да я мериш тягата :? .Ефекта -ами няма да заминава излишно топло в комина .Качи 1 клип и на горелката .За този модел горелка -само при мен ли пропушва при първоначално запалване .
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: