• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogitko - специалист
Здравейте ,някой рязал ли е такова и как?
shotik - майстор
Опитвах преди години от Трабант и ми се разпадна на масата на хиляди парчена.
Друго триплексно стъкло също не успях ,но знам ли ,може да си има чалъм ?
gogitko - специалист
Точно така и при мен.Опитах със стъкло от Москвич първо с елмаз - не помръдва.След това сложих диск за неметал на ъглошлайфа и просто очертах с него по линията около една педя и излязох на вън че се вдигна едно турло.И чувам зад гърба си гърмеж-беше се разпаднало.Сигурно от отделената висока температура в зоната на рязане се получи много високо напрежение и затова експлоадира.Добре че не бях там.
shotik - майстор
Тези стъкла са закалени и са така направени,че при удар да се разпаднат на малки частици и да не срежат пътниците,може би има голямо вътрешно напрежение в стъклото и като се наруши целостта му и то се разпада.
KingLin - майстор
Аз до колкото съм запознат бих казал че не е възможно да се реже. Навремето за една тойота въртяна по таван се мъчихме да режем странично стъкло от друга кола но се получаваха същите неща. Та накрая ни пратиха при един в Старо Оряхово който леел стъкла за коли.
hidrazin - майстор
Не мисля че е много удачно ако не е много наложително. По принцип би трябвало да няма проблем с хидроабразивно рязане. Нещо такова:
http://10x.bg/portfolio/vodno-riazane/
:partyman:
Iliev Labs - специалист
Закалените стъкла не се режат. Те първо са отрязани на размер и после се закаляват.
silent - майстор
Триплекса се реже с Уотърджет-машина за водно рязане. Закалено стъкло с нищо не се реже. Както каза колегата закаляването е последна операция след това нищо не може повече да се прави по него.
linoko - помощник
А защо режете автомобилни стъкла бре хора ..... :lol:
stiv1961 - майстор
linoko написа:
А защо режете автомобилни стъкла бре хора ..... :lol:
Човека има стъкло от Москвич и иска да го прекрои за БМВ- то :-D
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на автостъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: