• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Педикюра, и той :-D
Аз, като неопитен паркетаджия :-D имам само съмнения за завършека до касата на вратата :?
Ти с петната не се обаждай :lol: :lol: :lol:
Прав си за вратата, ще останат едни малки квадратчета, които ще бъдат запълнени с цветен силикон или кит за дърво, но предполагам са нямали мултикътър, за да срежат касата над нивото на паркета. Не е болка за умиране.
R.A.D.A - специалист
Да бе не съм срязала касата - как ли не , докато мъжо го начукваше аз отговарях за размера :lol:
С малката ръчна ножовка - снимка очаквайте днес , ако пак не си забравя телефона в къщи:) Тоя телефон се оказа добра сапунерка за снимане , няма да си омазвам и 'дългия" с лепило , че да снимам "професионално" - това до тук бяха любителски снимки и то с олепен педикюр :axe:
Клиновете са махнати - няма да плисне някой дъжд да намокри паркета и да гледам после стояюи клинове и подути дъски( това в сферата на шегата)
Прехода между двете помещения го рещихме с перпендекулярна дъска , която няма да бъде залепена за сега- така виждах в Белгия дървените подове- дълата под касата е само поставен без да е залепена- лесно се почиства , а си помислих , че идеята всъщност е пак , за да има луфт някакъв. Мислех си вчера , ако оставим тия дъски незалепени какво се случвас- така или иначе ще са зад някаква мебел вероятно.
Вчера бяхме заети н нищо не сме домайсторили - днес тръгваме да дерзаем :)
Снимките по-късно.
parketmilanov - специалист
R.A.D.A написа:
Да бе не съм срязала касата - как ли не , докато мъжо го начукваше аз отговарях за размера :lol:
С малката ръчна ножовка - снимка очаквайте днес , ако пак не си забравя телефона в къщи:) Тоя телефон се оказа добра сапунерка за снимане , няма да си омазвам и 'дългия" с лепило , че да снимам "професионално" - това до тук бяха любителски снимки и то с олепен педикюр :axe:
Клиновете са махнати - няма да плисне някой дъжд да намокри паркета и да гледам после стояюи клинове и подути дъски( това в сферата на шегата)
Прехода между двете помещения го рещихме с перпендекулярна дъска , която няма да бъде залепена за сега- така виждах в Белгия дървените подове- дълата под касата е само поставен без да е залепена- лесно се почиства , а си помислих , че идеята всъщност е пак , за да има луфт някакъв. Мислех си вчера , ако оставим тия дъски незалепени какво се случвас- така или иначе ще са зад някаква мебел вероятно.
Вчера бяхме заети н нищо не сме домайсторили - днес тръгваме да дерзаем :)
Снимките по-късно.
още си чакаме снимките:)
давайте крайния резултат на проекта :)
Chefo77 - майстор
Merbau Medium Lacquered - резултат от една кооперация София - Варна :)
Прикачен файл:
IMAG0154.jpg
И някаква стена + колона с пушена акация + 3 ръце Bona Mega Gloss (извинявам се за качеството, ХТЦ-то толкова си може :) )
Прикачен файл:
IMAG0146_1.jpg
Еха..страхотии до шии !:) Брависимо Аферим Машала :)
стеничката с дърво също ми е много любим момент но предпочитам готово налакирани неща ,дори пък да били трислойни :)
Chefo77 - майстор
parketmilanov написа:
Еха..страхотии до шии !:) Брависимо Аферим Машала :)
стеничката с дърво също ми е много любим момент но предпочитам готово налакирани неща ,дори пък да били трислойни :)
Абе аз малко много се уших с тази стена, че излезе извън очакванията ми откъм време, но нейсе - проблемът е мой, не на клиента :) Само шлайфане, фугиране и лакиране отне 2 дни :) Иначе абсолютно съгласен - готовия лакиран стои в пъти по-добре!
R.A.D.A - специалист
Вярно :x
Обещах и какво стана - цял месец мина , ние се преместихме даже в апартамента и понеже нямаме читав нет , а се мъчим с една мобилна флашка не влизах никъде. Вратите така и не са донаправени- имам предвид около тях, оставих ги за след плочките, мивка и т.н. в кухнята . Сега се застрамих и по тъмното шракнах с мобилния :
Прикачен файл:
DSC04652.jpg
Прикачен файл:
DSC04654.jpg
Прикачен файл:
DSC04655.jpg
- лява страна - тук липсва все още парче перваз

Там където не ни стигна лепилото всъщюност в едната ниша сложихме гардероба и донадихме без да лепим една дъска , колкото да опре задната част на гардероба - нишата ни беше метър и дест , сложихне от Икеа рамка за гаредероб на ширина метър. Смятаме да си направим сами вратите от масив някакъв- в Баухаус има разни чамове в различни размери , пауловния също най- големия размер на дължина беше 2,40 м мисля.
В другата нища все още стои един ред незалепен зад шкафчето - какво да се прави - наложи се да се преместим , за да не плащаме и наем и заем:)
От другата страна на вратата към кухнята има около квадрат и половина ламинат от по-висок клас- точно един пакет , другото е плочки, Сега искам да направя прехода не с ония готови лайсни от метал или пластмаси , че са ми много грозни , а от дървена лентичка. Следващите дни , като ми остане врме ще творя това - пипкваите неща остават за мен:) Лошото е , че зегерката- прободния трион се счупи от претоварване- рязахме си сами дървения плот за мивката от дебел масив.....
браво,успех и със здраве да си ползвате всичко направено и минало през ръчичките .../златнички разбира се :)
Chefo77 - майстор
Double fishbone ... :)
Прикачен файл:
IMAG0160.jpg Starting ...
Прикачен файл:
IMAG0163.jpg ... Processing ...
Прикачен файл:
IMAG0169_1.jpg ...Completed!
Последна промяна от Chefo77 на чет сеп 26, 2013 11:07 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Double fishbone ... processing :)
Прикачен файл:
IMAG0160.jpg
Туй грозното зелено -плочки? :? :-D
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31