Мечтата на всяка домакиня
null - специалист
Здравейте,
Жената преди малко направо ме срази - вратичките на шкафовете в кухнята не трябва да са като страниците (ламинирано ПДЧ с кант), едни такива лъскави със заоблени ръбове.
Виждал съм ги. Стои като фрезовано и след това отгоре ламинирано с един такъв много лъскав ламинат.
Та въпроса ми е - могат ли да се поръчат такива вратички по мой размер (вече направих проекта) или са само с някакви стандартни размери (и ще трябва да се преправя)
Много засукано излиза като проект защото мястото е малко, а уредите много и "трябва" да има и шкафове.
Къде да ходя да попитам за тези вратички. Виждал съм такава кухня в Еником.
Мога ли първо да си направя шкафовете без вратички и после да поръчам такива каквито хареса началството?
emergency_bg - специалист
мдф ли имаш предвид? няма проблем да бъде направено по твой размер.
shadowman - майстор
Според мен става дума за постформинг. Само да ви предупредя, че е доста по-скъп от ламинираното ПДЧ, също така е важно от къде ще го намерите, някои го продават без ограничение в размера, а други от 300 мм до 600 мм през 50 мм (като липсва 550), този размер е на широчина. Нещо като на снимката (не обръщайте внимание на цвета).

Изображение
null - специалист
Да. Нещо подобно е това, което иска жената.
И аз сигнах до термина постформинг. Попаднах също и на софтформинг (каквото и да значи).
Някой може ли да ми каже каква е разликата и къде в София мога да видя такова нещо и да питам за размерите и цените?
Също така видях боядисан MDF. Фрезован и после пръснат с една боя дето по-гладка от прозореца ми изглеждаше.
Това къде може да се поръча?
И тоя постформинг после напречните страни се кантират ли?
Spokoiniq - майстор
Постформинга е пресован мдф, като фолирането става в процеса на пресоване, четиристранно заоблени са повечето.Отзад гърба е или бял или в същото фолио(нарочно не казвам ламинат, защото е по-тънко и меко).В БГ произвидител е ДОФИ-Кърджали, но се пооядоха и цените са високи.Чувал съм за още някой в БГ с мембранна преса, но не знам къде е.Има вносител на полски вратички, избора не е огромен, но цените са прилични.С една дума вратичките да де що виждаш полски кухни предлагани от Арон и тям подобни търгаши.Продават предимно на производители на дребно не им се занимава.Ако все пак решиш ще те пратя в офиса, размерите са стандартни обаче.Другото много кофти нещо е ранимите ръбове-а удариш кьошето по-силно и материала буквално се смачква.Прехваления МДФ при тях си е направо Low density board, никъв Middle не е .Та тъй :)
shadowman - майстор
Постформинга е врата със заоблени ъгли от двата края с гетинаксово покритие (като на плотовете), пълнежа може да е ПДЧ или МДФ, а това което разправяш е мембранно пресоване с ПВЦ фолио.
Изображение
Изображение
http://www.postforming.ru/fasad_pf_m.htm

Има още една фирма която внася от вън такива врати на размер зададен от клиента.
sstefanov - майстор
Може ли да дадете адреси на фирми за подобно оформени вратички?
Благодаря предварително.
naydenov - напреднал
За мене също представлява интерес, къде в София могат да се поръчат или закупят такива вратички?
mely - напреднал
http://www.rosi.bg предлагат точно това което ти трябва
shadowman - майстор
Да, но друго си е да ги купиш от производителя.

Тема "вратички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: