Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ох- 40 см нивел струва 28лв ! :)
prascho - майстор
лазерен нивелир. Абе като тръгна да си слагам стиропора какви нивелири да си купя? Или пък да си купя алуминиеви мастари /тези с скосен ръб/ ма са много скъпи.
housedoktor - майстор
Най доброто е Stabila и Sola.Инвестицията в хубав нивелир винаги си заслужава
Лесоламинат - специалист
Като купуваш нивелир проверката се извършва като го сложиш на хоризонтална повърхност и след това го обърнеш като десния край да дойде вляво и показанията трябва да са еднакви.Пък и работата с
нивелири с мехур изисква и добро око.
Лесоламинат - специалист
Съжалявам,не погледнах предното мнение,колегата е точен.
Тани - модератор
velsi написа:
Донякъде зависи и колко ти е голяма банята. По-принцип най-използваните нивелири са SOLA, но има и други също толкова добри, а по-евтини. Нормален нивелир дава допустимо отклонение 1мм на метър или 0,057 градуса. По-прецизните серии (разбирай и по скъпи) са 0,5 мм на метър. Аз обаче не бих си купил такъв, защото така или иначе все някога ще го изтървеш 2-3 пъти и пак няма да си сигурен в тази точност. Та ако банята ти е да речем 3 на 2 метра това са 10 метра обиколка. При отклонения 1 мм на метър това прави 10 мм. Като прибавим субективна грешка при отчитането.... За да ти е всичко точно ползвай дълъг, прав мастар и сложи нивелира на него. Дългите нивелири са ужасно скъпи.
Велси , те хората ти гарантират точността! На снимката се вижда ,че на единия гаранцията е 30 години , а на другите - доживотна! Затова се избира реномиран производител!А както виждаш единия е проектиран дори да го блъскаш с чука!Не вярвам от изтърване да му стане нещо. Червените са падали многократно от тавана докато завивам копчетата и им изтърват магнитите, но все още нищо им няма.

Прикачен файл

P1040378-1.jpg
P1040378-1.jpg (206.3 KиБ) Видяна 9821 пъти
velsi - Почетен майстор
Това за чука, което си снимал е символ, който означава, че материала, от който е изработен мерещия елемент е нечуплив акрил. Не знам за доживотната гаранция, но имаме един "Сола Биг Х" 2 метра, който вече не използваме, защото от много разнасяне и изтърване вече лъже.
veselin genchev - специалист
Ето това е твоят нивелир който търсиш,създаден от фирмата KAPRO за полагане на фаянс,теракота и каквота ти доиде друго на ъкъла.Има точно определено място на него кадето межеш да удряш с чук ,но не чак толкова сисно ,че да го изметнеш и второто му удобство е визьора за вертикално измерване.За мен е добър
hricava - специалист
veselin genchev написа:
Ето това е твоят нивелир който търсиш,създаден от фирмата KAPRO за полагане на фаянс,теракота и каквота ти доиде друго на ъкъла.Има точно определено място на него кадето межеш да удряш с чук ,но не чак толкова сисно ,че да го изметнеш и второто му удобство е визьора за вертикално измерване.За мен е добър
За същите цели фаянс, теракота, общи нива си харесах ето този модел на КAPRO Изображение алуминиев серия GENESIS-600мм, 0.50мм/м.Някой да има преки впечатления от този модел?
veselin genchev - специалист
Имам този предвид:

Прикачен файл

11.jpg
11.jpg (62.01 KиБ) Видяна 9580 пъти

Прикачен файл

12.jpg
12.jpg (52.27 KиБ) Видяна 9580 пъти

Прикачен файл

13.jpg
13.jpg (73.05 KиБ) Видяна 9580 пъти

Тема "Какъв нивелир?" | Включи се в дискусията: