Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
За цената си, са идеално хубави китайчета, ще вършат работа. В бг има комплекти на райдър на добра цена, подобни са на тези, които си показал. За дърво са добре и за друг материал стават, но за кратко. :)
Иван Златев - специалист
За колегата който казва че PowerPlus са добри инструменти много се залъгва,всичките им продукти не надхвърлят 30 лв,излъгах се да си взема виброшлайф трябваше ми за едни дребни неща,работи 5 мин и изгоря.Относно марката Budget на тях гледам със различни очи,имам ударна бормашина на тази марка вече 5-6 години 1100 W е,колкото дупки е продупчила само тя си знае и още си работи перфектно,скоро я отварях за почистване и смазване,вътре няма никакъв знак за износване,дори четки не съм сменял,ще кажа няколко думи и за марката Einhell,имам зеге на тази марка,с него е рязан паркета за 3 апартамента,правени са 2 беседки,и сумати басс боксове,работи безотказно... няма какво друго да кажа.
bimbaeco - майстор
На "Пауърплюс" имам 3 бормашини и едно ренде, всички са живи и здрави. С бормашините съм пробил най-малко 2 - 3 000 дупки в бетон и тухли (гипсокартона и на двата етажа съм го правил с тях), а с рендето рендосах гредите на покрива (160 кв. м.). Всичко е до късмет. Това, че продуктите им не надхвърлят 30 лева, категорично не е вярно. Жълтата им линия се продава на цени като на "Айнхел". Ако на мен ми беше изгоряла някоя машинка на петата минута, и аз щях да съм недоволен, но при мен си работят вече 10 години, така че лоша дума не мога да кажа.
benzol - помощник
някой има ли отзиви за марката Worx като инструменти оранжевата серия
nikolson - майстор
benzol написа:
някой има ли отзиви за марката Worx като инструменти оранжевата серия
Тъй като съм се заглеждал по марката преди две години посъбрах доста информация за нея. Специално зелената серия е профи, а оранжевата за дома и градината. Зелената се продава извън Европа като Rockwell. Прави впечатление, че поизостават с иновациите, напр. рядко имат лит.-йонни батерии, с малък ресурс са, но допускам, че наблягат на здравина. За повече инфо http://www.positecgroup.com/our_brands
В България ги продават http://www.novomet.bg//?page_id=1 .
mitko64 - майстор
Огледах наживо worx, оранжевата им серия преди няколко месеца в Hornbach. Там поне ги вдеха заедно с Мак Алистер като полупрофесионални( каквото и да означава това, на мене не ми говори нищо). Иначе солидна изработка(доста метали), добра сглобка и нормални цени- по- евтини от нашето Спарки. Акумолаторните им машини всички са Li- ion, но някакви шашави волтажи- 4V, 12V, 16V, 20V.Имаха и някакво малко вертче тип револвер както Бош. Най ми хареса потапящият се циркуляр. Хареса ми една оберфреза, но нямаше за цанга 12мм., пък и търсех машина за мокро рязане на плочки. Ако имаш път към по- голям румънски град можеш да ги разгледаш наживо.
mitko64 - майстор
Иван Златев написа:
За колегата който казва че PowerPlus са добри инструменти много се залъгва,всичките им продукти не надхвърлят 30 лв,излъгах се да си взема виброшлайф трябваше ми за едни дребни неща,работи 5 мин и изгоря.Относно марката Budget на тях гледам със различни очи,имам ударна бормашина на тази марка вече 5-6 години 1100 W е,колкото дупки е продупчила само тя си знае и още си работи перфектно,скоро я отварях за почистване и смазване,вътре няма никакъв знак за износване,дори четки не съм сменял,ще кажа няколко думи и за марката Einhell,имам зеге на тази марка,с него е рязан паркета за 3 апартамента,правени са 2 беседки,и сумати басс боксове,работи безотказно... няма какво друго да кажа.
Буджета модел BSB 10501 ли е? Оглеждах един негов двойник, под друго търговско име и много ми хареса, само за 39 евро на промоция. Ама не посмях да го взема без конкретни препоръки. После го засякох и в Практикер вече като Budget. Иначе и аз имам зеге Еинхел Бавария от Метро и излезе много корава машинка. Кофти само че стават само тънки ножчета.
bimbaeco - майстор
Вчера си правих поставка за абрихта от винкели и видях, че на новия ми шлайфер Budget BSW900, който няма и 5 моточаса работа, лагерите са му разбити до такава степен, че не може да се работи с него. Както казах по-горе, с евтините инструменти е въпрос на късмет. В този случай черният петър остана у мен.
swissmad - специалист
bimbaeco написа:
Вчера си правих поставка за абрихта от винкели и видях, че на новия ми шлайфер Budget BSW900, който няма и 5 моточаса работа, лагерите са му разбити до такава степен, че не може да се работи с него. Както казах по-горе, с евтините инструменти е въпрос на късмет. В този случай черният петър остана у мен.

На "моя" (защото вече не е мой-продадох го за 10 лв на 5-тото рязане) лагерите на редуктора фабрично бяха разбити (освен ако не са се разбили за 2 среза) и като куриоз-след като му изключиш копчето ,докато е инерцията на диска се саморазвиваше и тръгваше да се търкаля нанякъде та трябваше да тичам и след него.Смених му и двата лагера но самоотвиването на диска остана.Иначе го взех за 3-ти флекс (за неотговорна работа)-да работи само със шлайф диск да не сменям само дисковете ама той не става за нищо -даже е опасен за работа.
bimbaeco - майстор
И аз за това го бях взел и стигнах до същия извод. Опасен е и не става за нищо. Реших да му извадя зъбната предавка и да си направя подемник за фрезата.
Сега съм хвърлил око на това (http://www.ebay.co.uk/itm/Hitachi-G12SR ... 51b0af0a73) ще излезе 95 лева с доставката.

Тема "BudGet или Einhell" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: