• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да чукнем на дърво , ако изгори нагревател януари -февруари , отиде 20 дена студ без горелката -докато се задейства доставка #-o поне по Бургаско е така .При ИВГ гледам че са две нагревателчета , не съм я разглобявал горелка да видя два ли са, или един с две рогчета , но при запалване наблюдавам че ту левия -ту десния палят -редуват ли се нещо :? .За избора на горелка -ами нали в региона има много монтирани -разгледай ги де ,говори с хората -въпреки че и това не е критерий.
iceheart - специалист
Аз когато реша да се занимавам с нещо винаги се подготвям, винаги имам един или два компекта резервни части за да не се получава точно тази глупост. Когато започнах да работя с тях изисках да ми пратят един оборотен комлект от повечето части за да съм подготвен а с течение на времето си купих и един два за да мога да съм подготвен и за извън гаранционите клиенти, дори да не са мои. Повечето колеги го знаят това и когато има нужда давам после връщат и така.Щом ще бъда сервизен значи не мога да ги карам на поръчка и клиентите да недоволстават или там подобни. Или го правиш както трябва или не, поне аз така мисля. Не става да чакаш клиента да ти плати за да поръчаш, трябва и малко оборотни средства.......
filmatoplo - майстор
Да ,утре ще питам в БГ Терм -въобще има ли доставка на нагреватели за ИВГ -понеже от там съм купувал горелките.
Flameff - напреднал
feikot, миналата година ми монтираха котел и горелка Фероли. Честно казано засега не съм срещнал някакви проблеми освен лекото пропушване при палене на пелетите и големия според мен разход, който ми даваше. Iceheart е прав че има богат набор от настройки, които може да пременяш, за да постигнеш оптимални резултати (малко е пипкаво с клеченето пред горелката, но не е rocket science :) ). Моята борба може да видиш тук: http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=40730
До момента съм ползвал 3 вида пелети (Ирели, Скравена и Проджето), като освен различното количество шлака не забелязвам горелката да проявява някакви капризи. Миналата зима изгорих 3.5 тона за периода октомври-май. Лятото добавих 200 литров бойлер с две серпентини вързани на мост и пусках горелката веднъж дневно за около 70-80 минути да го загрява до 62-63 градуса, като и в най-големите жеги работеше добре. Като заключение бих казал че по-скоро съм доволен отколкото не. Пестя супер лативи, тъй като очаквах по-малък разход, но пък експлоатацията е доста лека и приятна.
Дано тази информация ти е от полза.
n.ganev - майстор
iceheart написа:
Първо нека ти обесня как работи горелката Фероли на модулиращ режим, че са ти дали едно обеснение направо нямям думи. Горелката е 13,8 - 34,7 кв. минималната мощност можеш да си я направиш и 5-6 кв. ако искаш. Когато горелката е на модулация работи така: ако си нагласил 70 гр. и 3 тепен примерно, когато запали минава на 1-ва след няколко минути минава на 2-ра и след още наяколко на 3-та, продължава да работи на 3-та докато достигне 60-61 гр. след което минава на 1-ва и започва да подържа на 1-ва. Ако температурата бавно се покачи нагоре и стигне до зададените от теб градуси горелката гасне и почиства след което чака да падне температурата с 10 гр. и пали отново след което започва да следва същите стъпки. Ако когато горелката е минала на минимална мощност и температурата не се повишава, а примерно падне с няколко градуса горелката отново вдига мощноста до зададената от теб степен и когато покачи температурата пак минава на минимална и това се повтаря като ти подържа температурата около 60 гр. и така работи няколко часа след което спира за да почисти и пак продължава. Мощноста на горелката е съотношение м/у количество гориво и въздух така, че можеш да си я направиш колкото киловата смяташ, че ти трябват. Диапазона на настроики е достатачно гъвкав за да правиш каквото си искаш аз моята съм я намалял лично до 6-7 киловата, защото толкова са ми трябвали. По отношение на изработка вземи и отвори капаците на двете горелки виж как е вътре после погледни цените и пак ще си говорим. По отношение на дисплея за управлвние той е на 2 винтчета които се свалят и с две кабелчета удължаваш колкото искаш и ако искаш може да си го монтираш върху котела или на стена в кутиика или дори във вкъщи. Аз имам достатъчно горелки зад гърба си от тази марка за твърдя, че са си много хубави. Запалката не е чак толкова кекава за да се притесняваш кой знае колко, но всичко си е късмет все пак, не вярвам на другите да не им горят запалкие въобще. Части има и ако майстора е с акъла си няма да имаш проблем. Ти като си купиш кола не ти ли се налага да ходиш в сервиз? Фероли решиха да извадят запалката от гаранция, защото дефектноста и е под 1% на производственото количество на горелки. Аз също не съм съгласен до някаде, че стана така ама........ Която и горелка да си вземеш трябва да ти е ясно че електроните части не са като механичните и по-някога си правят проблеми, а ако някой тук или някаде другаде с чиста съвес ти каже, че като си купиш еди коя си марка ще ходищ усмихнат и доволен цял живот, значи те е излугал ама много. Избора и последствията са си твои, ние само даваме информация и помагаме с каквото можем и колкото можем. От личен опит и клиенти, мои и чужди няма марка горелка за която не съм чул и хубаво и лошо. Затова пуснах специална тема за Фероли за да може всеки да се информира, да разгледа и да пита. Нядявам се да съм бил полезен.... с нещо.
n.ganev - майстор
iceheart написа:
Първо нека ти обесня как работи горелката Фероли на модулиращ режим, че са ти дали едно обеснение направо нямям думи. Горелката е 13,8 - 34,7 кв. минималната мощност можеш да си я направиш и 5-6 кв. ако искаш. Когато горелката е на модулация работи така: ако си нагласил 70 гр. и 3 тепен примерно, когато запали минава на 1-ва след няколко минути минава на 2-ра и след още наяколко на 3-та, продължава да работи на 3-та докато достигне 60-61 гр. след което минава на 1-ва и започва да подържа на 1-ва. Ако температурата бавно се покачи нагоре и стигне до зададените от теб градуси горелката гасне и почиства след което чака да падне температурата с 10 гр. и пали отново след което започва да следва същите стъпки. Ако когато горелката е минала на минимална мощност и температурата не се повишава, а примерно падне с няколко градуса горелката отново вдига мощноста до зададената от теб степен и когато покачи температурата пак минава на минимална и това се повтаря като ти подържа температурата около 60 гр. и така работи няколко часа след което спира за да почисти и пак продължава. Мощноста на горелката е съотношение м/у количество гориво и въздух така, че можеш да си я направиш колкото киловата смяташ, че ти трябват. Диапазона на настроики е достатачно гъвкав за да правиш каквото си искаш аз моята съм я намалял лично до 6-7 киловата, защото толкова са ми трябвали. По отношение на изработка вземи и отвори капаците на двете горелки виж как е вътре после погледни цените и пак ще си говорим. По отношение на дисплея за управлвние той е на 2 винтчета които се свалят и с две кабелчета удължаваш колкото искаш и ако искаш може да си го монтираш върху котела или на стена в кутиика или дори във вкъщи. Аз имам достатъчно горелки зад гърба си от тази марка за твърдя, че са си много хубави. Запалката не е чак толкова кекава за да се притесняваш кой знае колко, но всичко си е късмет все пак, не вярвам на другите да не им горят запалкие въобще. Части има и ако майстора е с акъла си няма да имаш проблем. Ти като си купиш кола не ти ли се налага да ходиш в сервиз? Фероли решиха да извадят запалката от гаранция, защото дефектноста и е под 1% на производственото количество на горелки. Аз също не съм съгласен до някаде, че стана така ама........ Която и горелка да си вземеш трябва да ти е ясно че електроните части не са като механичните и по-някога си правят проблеми, а ако някой тук или някаде другаде с чиста съвес ти каже, че като си купиш еди коя си марка ще ходищ усмихнат и доволен цял живот, значи те е излугал ама много. Избора и последствията са си твои, ние само даваме информация и помагаме с каквото можем и колкото можем. От личен опит и клиенти, мои и чужди няма марка горелка за която не съм чул и хубаво и лошо. Затова пуснах специална тема за Фероли за да може всеки да се информира, да разгледа и да пита. Нядявам се да съм бил полезен.... с нещо.
n.ganev - майстор
Лека грешка, за което се извинявам.
Миналата година получих моята горелка по ЕКОНТ. Не се занимавам професионално с парни инсталации, но си я монтирах сам и срещнах разбиране от страна на продавача, който ми обясни тези неща около настройките. Попитах по телефона дали ще важи гаранцията след като си правя аз монтажа и първоначалното пускане и човека остана доста изненадан от въпроса - "Нямаш никакви грижи" беше отговора. В последствие двама мои съграждани си закупиха такива горелки с различни котли , като монтажа и първоначалните настройки бяха извършени от т. нар. "специалисти".Резултат : Единият, който ми е приятел постигна разход от 3 чувала по 15 кг. за 24 часа през м. ноември за къща 100 кв. м.а на другия не му се говореше.След промяна на настройките с моя помощ сега са доволни.
АДМИРАЦИИ за хора като теб iceheart за темата която си отворил и за желанието ти да помогнеш на хората.
filmatoplo - майстор
На този човек с 3 те чувала разход , какво не му бе наред по настройките , или каква грешка са допускали (специалистите) .
iceheart - специалист
Ще се радвам ако бъда полезен и да помогна на хората. За това съм я пунал тази тема, защото смятам, че всеки има право да знае.......
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: