Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
s_s1 написа:
syncho написа:
1" смесител ще ти свърши идеална работа.

На кой производител и от къде да си го купя?
Също стои въпроса с крановете, филтъра,автоматичните обезвъздушители, че за слънчевия си колектор купувах скъпи "италиянски от приятел и 3 крана дадоха фира-2 се спукаха корпусите им, на единия врътката. С пропилен гликол е системата и не са замръзвали, а автоматичните обезвъздушители изпускат и вода.

Никой ли не знае от къде да си купя качествена арматура?
Също ми трябва и възвратен клапан.

П. П. Прочетох, че:
filmatoplo написа:
...Ако се чудиш за какъв термовентил говоря -две марки - ESBE или Termovar .Има го и в комплект заедно с помпа -Ладдомат . :wink: ...:)

Но от къде да го купя?
filmatoplo - майстор
Аз ги купувам - Термовар от Термоикономик или Интерметал , а Есбе от БГ Ттерм или дистрибутори на Ерато. :) Потърси и в гугал .
bigdragon - майстор
Аз пък сложих този:
Изображение

http://www.water-technic.com/termoventi ... egc-p1677/
Вчера направих водната проба на системата до колекторите, но без радиаторите и всичко е наред.
Не съм палил още, за да споделя мнение как работи термовентила.
syncho - майстор
Ние работим с на Esbe продуктите и нямаме никакви проблеми. В кой град си, за да ти кажем от къде?
s_s1 - специалист
syncho написа:
Ние работим с на Esbe продуктите и нямаме никакви проблеми. В кой град си, за да ти кажем от къде?
Живея близо до Търговище.
syncho - майстор
Хмм... ами или с поръчка (може и онлайн) или до Варна, ако имате път. То с куриер ще ви излезе 5-10лв в зависимост от куриера.
s_s1 - специалист
syncho написа:
Хмм... ами или с поръчка (може и онлайн) или до Варна, ако имате път. То с куриер ще ви излезе 5-10лв в зависимост от куриера.

Поръчка, но от кой сайт?
Термоикономик, или?
syncho - майстор
Този, който bigdragon е предложил мисля, че ще стане.
s_s1 - специалист
Е сега вече започвам да задавам въпроси без да ми е работа/професия това: Какъв пелетен котел да препоръчам на приятел за 100 кв.м. еднофамилна сграда с няколко гръга за отопление, слънчев колектор и бойлер, който котел да не е капризен към качеството на пелетите и да работи безпроблемно?
Трябва му и управление през интернет и еСеМеС.

П.П. Не е за мен, аз вече се уредих...
syncho - майстор
За 100м2 котел трудно. Много малка мощност се иска там. По-скоро някоя каминка да си хареса около 10-13кВ.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: