Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
goro_89 - напреднал
Имам стара къща на добро място но явно не е построена правилно.Стените се отварят и напукват м/у вътрешната и външната те са на перпендикуляр са се отворили около 5 см./припърва възможност качвам снимки.Има ли вариант за ремонт на къщата цените на имотите на това място са големи ,а аз нямам къде другаде да живея.Моля, за съдествие ще ви бъда много признателен.
PCL82 - майстор
Освен снимки е добре да кажеш какъв е терена (равен, наклонен, има ли свлачища, подпочвени води, скала отдолу, шахти, кладенци и т.н.). Също трябва да кажеш кога е строена къщата, какви са основите, имали мазета, каква е конструкцията (гредоред, плочи, има ли греди, пояси, колони), на колко етажа е къщата, какво е състоянието на покрива, има ли улуци, водосточни тръби и пътеки около къщата и къде се отводнява всичко това?

5см са сериозни пукнатини, особено ако продължават да работят. В раздела има и други теми с подобни проблеми, прегледай и тях. Нужно е укрепване, как трябва да каже инженер-конструктор.
Тук може само да дадем съвети и да получиш информация какви начини има и да обсъдим причините за случилото се.
kozl - майстор
goro_89 написа:
Имам стара къща на добро място но явно не е построена правилно.
Или мястото не толкова добро.
Наблюдавам стара къща в София, Триъгълника - Надежда. Пукнатините се движат. Отварят се - затварят се. Но тази година се отвориха най много, а чувам, че и съседи се оплакват.
ssmmaaa - специалист
Ако наистина е 5см пукнатината,стените най-вероятно не са вързани помежду си при зидарията.
kozl - майстор
Ако има неравномерно слягане в основите и да са вързани пак ще се развържат. Когато няма застъпване м-у стените, появяват се пукнатини дори и да няма слягания. Но когато размера е 5 см вече става въпрос за разместване. Виждал съм напукване в къща с неправилно оразмерени фундаменти изградена в податливи на слягане пластове и...... едни фундаменти слягат повече - други по-малко, а резултата къщата се цепи.
goro_89 - напреднал
подлежи ли на ремонт в крайна сметка или не може да се каже без да се види да разбирам?
kozl - майстор
Първо трябва да се открие причината и след това може да се правят планове за ремонт, а на края се тегли калема дали си заслужава ремонта или събаряне и нова къща.

Тема "ПОМОЩ Стените на къщата се отварят" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: