Напишете въпрос свързан със санирането.
ilkoandonow - специалист
здравейте,
ясно ми е че щом никой не ми отговори е трудна работа моето положение , затова реших да си направя външна изолация.Дайте съвет- къща, измазана отвътре, отвън с пръскана мазилка.Може ли върху пръсканата мазилка отвън да се направи изолация и с какво.За фибрана чух и хубави и лоши неща, за стериопора също, кое е за предпочитане от двете, независимо от цената и с каква дебелина?Да се има в предвид че не се живее постоянно в къщата, в момента мисля за отоплението.Вътре смятам таваните които са към таванските стаи, т.е на втория етаж да ги направя с гипсокартон. :? :? :? :? :? :? :? :?
emergency_bg - специалист
на твое място бих я направил със 5 -7 см стиропор, мисля че няма да има проблем това че покритието е пръскана мазилка, може преди лепилото да грундираш 1-2 ръце бетон-контакт. Гледай добре за термомостове, а за таваните да не забравиш вата зад гипскартона.
theurgist - специалист
И според мене 5-7см стиропор е добре, както каза каза колегата грундираш после с малко повече лепило си си екстра, както е измазана и дюбелите ще ти ловат добре. Успех в начинанието :)
EDI - майстор
Нямай грижа, че е пръскана.Още по-добре ще хване лепилото на грапава повърхност, не ти трябва никакъв грунд, само излони преди това нездравите места.Ако има люта зима ,където живееш - 10 см, ако е по-нормална 6-8 см.Забрави за XPS/това е българска изгъзица, да си продават по-скъпия продукт/, задължително външна с EPS-F.
theurgist - специалист
Eди според мене грунда е задължитенелн защото мазилката не е много нова, следователно има прах боклуци и т.н. а така с грунда тези неща се запечатват и няма опастност лепилото да не залепи :) а и грунда не е скъп и и е се полага лесно :wink:
prascho - майстор
Kak се полага щото и моята мазилка е пръскана.
EDI - майстор
Като изрони добре основата докато лепи е достатъчно.Ако се съмнява, едно минаване с вода също върши работа.После да се сложат по-дълги дюбели, като се сметне дебелината и на мазилката.

Тема "саниране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: