По горе се наблегна на проблема лятото с надигането на хидрото.Аз пък скоро имах една задачка за решаване-открита тераса около 100м2-точката на оросяване се оказа под хидрото/не навсякъде/,така че за това го пуснах този детайл по-горе.
Колега mindless,
Чудесно е, че сам можеш да си проиграеш нещата с програмата, НО...
Може и да не съм разбрал, но май няколко пъти спомена, че хидроизолацията ще е паропропусклива.
В детайла, който си задал слагаш най-непропускливия слой (Sd=400) - дебел!! битум най-отгоре. Няма как да ти излезе сметката така. Ако не си обърнал внимание, програмата има няколко режима на анализа - избират се над първата графика. Влажностният режим е на втория бутон и има доста разяснения, ако четеш немски.
Ако си разгледал внимателно моите сметки - плоча-XPS-бетонни плочки (5см) доста по-приличен резултат се получава без мембрани. Няколко пъти подчертавах, че трябва да се търси пропусклива хидроизолация - битумните не са такива, пък и не ги харесваш. От този слой ще се определи какво да се прави отдолу.
Общото правило е - отвътре навън слоевете да са с намаляващо Sd.
При теб и мен имаме Sd - 16-12-6,5. Ти добавяш накрая 400 и нещата се объркват. Програмата "пищи" в червено.
Това на книга - Владо е в пъти по-добър за изпълнението. Аз съм правил само покрив на барака и беседка.