• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Горелката беше със заводски настройки, но при котел с мощност 32 кВ горелката беше нагласена да работи постоянно на първа степен на 45гр. и интересно защо в модулиращ режим. Нагласих горелката на трета степен, промених t07 - 22 , температура на горелката 75гр. температура на включване на помпа 56гр., изключване при53гр., впоследствие и стаен термостат. Постигнат разход - 27-29кг.през месец декември и януари без изолация на къщата.
На другият майсторите не бяха оставили почти никакъв наклон на гофрата от шнека до горелката и постоянно се задръстваше с пелети. Да не говорим, че дори нему бяха обяснили как да зачисти дисплея след почистване на гофрето, а той доктор човека. Та се започна едно изгрибане на пелети от бункера който събира 180кг., едно преместване на шнека в другият край на бункера за да е по-близо до горелката, след това стайно термостатче и така.
filmatoplo - майстор
За котела 32 киловата на твоя приятел -каква е горелката Р7 или Р12. Под почти никакъв наклон -какво имаш предвид :? че маркуча е бил в по хоризонтално положение -така ли.
n.ganev - майстор
Горелката Р7, а маркуча - почти хоризонтално.
iceheart - специалист
Обаче пари им взеха нали? :)
n.ganev - майстор
И питаш? В последствие се оказа че майстора с хоризонталния маркуч бил голям специалист на парни инсталации / според думите на продавачите на котела и горелката и за това го препоръчали на човека /, но за първи път монтирал пелетна горелка. :?
feikot - специалист
Iceheart,благодаря за обстойната информация.Дърпа ме към нея,че все пак сервизното обслужване му е денонощно и няколко пъти ми каза,като му изгори на някой запалката,най-много съм се забавял да я сменя 4 часа,защото не бях в града.Това е по-важно за мен,от колкото дисплея примерно. Утре май ще се взема крайното решени плюс покупка. Ще ви информирам.
filmatoplo - майстор
Колегите да кажат-дали изгарят запалките на Феролито често :? .В интерес на истината нямам информация и за др вид горелки какво е положението , например ИВГ и Ерато .
Flameff - напреднал
Дайте дефиниция за често :-) дотук за 12 месеца ползване запалките се държат.
filmatoplo - майстор
И аз това се чудя- защо ще изгарят :? , за 2 минути пали и загасва реотана .
tokbatak - специалист
Хората са си написали в инструкциите за експлоатация, че части като фотосензор, термосонда и нагревател трябва да имаш резервни, иначе ще стоиш по нова година на студено!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: