Сега прочетох упътването на Серията ESBE VTC500: "...е една термичен 3-пътен вентил, предназначен за защита на котела от връщане температури, които са твърде ниски. Поддържане на висока и стабилна връщащата температура означава по-високо ниво на ефективност на котлите, намалено осмоляване и увеличена продължителност на живота на котела. VTC500 клапан се използва за отопление приложения до 150 кВт, когато се използват котли на твърдо гориво и да се захранят резервоарите за съхранение/буферни съдове/. Клапанът се монтира в връщащата тръба на котела (50 ° С, 55 ° С, 60 °) или при захранващата тръба на резервоара за съхраненние /буфера/ (70 ° С или 75 ° С).
Функция
на вентила регулира два входа, което го прави лесен за инсталиране и не изисква никакви корекции на клапаните в байпасната тръба. Функцията на клапана е независима от неговата позиция на монтаж. Вентилът съдържа термостат, който започва да се отваря връзката А при 50 ° С, 55 ° С, 60 ° С, 70 ° С или 75 ° С и се отваря връзката напълно като достигне 10 ° С по-висока температура."
Значи, за да направя система с буфер с една серпентина ми трябват 2 такива клапана: един за 60С за връщащата вода в котела и един за 70С за да отваря към буфера, за да започне да се топли, когато темп в системата превиши 70С, или когато вече къщата е стоплена и термовентилите са затворени.
Някой може ли да ми начертае такава схема на свързване с 1 помпа?
Функция
на вентила регулира два входа, което го прави лесен за инсталиране и не изисква никакви корекции на клапаните в байпасната тръба. Функцията на клапана е независима от неговата позиция на монтаж. Вентилът съдържа термостат, който започва да се отваря връзката А при 50 ° С, 55 ° С, 60 ° С, 70 ° С или 75 ° С и се отваря връзката напълно като достигне 10 ° С по-висока температура."
Значи, за да направя система с буфер с една серпентина ми трябват 2 такива клапана: един за 60С за връщащата вода в котела и един за 70С за да отваря към буфера, за да започне да се топли, когато темп в системата превиши 70С, или когато вече къщата е стоплена и термовентилите са затворени.
Някой може ли да ми начертае такава схема на свързване с 1 помпа?