• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Значи , двд-то съм го прежалил вече от година и нещо не е в употреба , въпроса е че искам усилвател за колоните му и вместо да си харча парите за нов 5.1 или усилвател прецених че ако може да се оправи ще излезе най тънко, а и така ще добия малко практика на тази тема все пак... според мен не е нещо от другия свят да мериш с апаратчето и да сравняваш в таблицата и после като установиш къде е проблема съответно да откриеш частта купиш и замениш на сервиз има ли смисъл да го карам най близкият ми е в София и като сметнеш и разходи за път и това което ще ми вземе майстора най-вероятно ще се окаже по евтино да съм си купил примерно някой усилвател от продавалник? гледах схеми на усилватели също и според мен дори и да съсипя платките или нещо по двд-то поне ще имам части да си сглобя усилвател :) ако не дайте вие някой по-икономичен вариант на музика вкъщи горе долу равняваща се на тази която имах с двд-то ?

ПС: на платката с кабела за тока
пише:DS400 ORTP-931
00048A-230v това предполагам са ампери и волтове
VER1. от 31.10.2004
sstefanov - майстор
Не е нещо от другия свят да измерваш и да сравняваш. В твоите разсъждения, обаче, има един тънък момент - как да разбереш в кой елемент (или елементи) е повредата като измерваш "с апаратчето". Ето затова трябва доста четене докато разбереш кое как работи и от това сервизните техници си изкарват прехраната.
Belce написа:
Мултицет и поялник нямам все още не съм си купил
Ако си решил сериозно да се занимаваш с това, си струва. Ако не - по-евтино, бързо и сигурно ще ти излезе да го занесеш на добър сервиз. Не забравяй, че докато измерваш лесно можеш да предизвикаш допълнителни повреди. Както и че добрите уреди и инструменти надхвърлят доста цената на DVD-то.

Все пак ти желая успех в начинанието!
Belce написа:
...дайте вие някой по-икономичен вариант на музика вкъщи горе долу равняваща се на тази която имах с двд-то ?
Това DVD (и колоните му) е пълен кенеф като звук! Купи си някакъв усилвател и колони, за предпочитане втора употреба, произведени 80-те или 90-те години на миналия век и ще ти е в пъти по-добре.
miroton - майстор
Усилвателя е клас Д към него имаше и процесор и некви обратни връзки(твоита схема не съм я гледал подробно)
Не се чуди че в сервиза са ти отказали,за това време което ще отделят за ДВД и със съмнителен краи да ли ще го ремонтират ще ремонтират 40 телевизора.
pansim - майстор
Ето това е според мен добро решение.
http://www.sandacite.com/forum/index.ph ... 650.0.html
Няма претенции за нещо велико, но е достатъчно добро за у дома, и цената е ОК, и надеждноста му е на ниво. Пък евентуален ремонт е лесен и евтин
pipilica - майстор
Яко, а колко ще му е транспорта?
Да виж ако се наложи ремонт ще му е много лесно всичко е доста едро и лесно достъпно.
miroton - майстор
Транспорта повече от 15лв няма да е,преди това трябва да се направи една профилактика и после ще остане за завещание на внуците.
pipilica - майстор
Я си спомни като спря да работи беше ли волумето на МАХ щото има голяма вероятност точно крайното стъпало да е дало фира.
Я пробвай да изключиш кабела от от захранването към крайното стъпало и го включи да видим дали пак ще има протекшън.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ с Ремонт на ДВД Samsung HT-DS400" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: