Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus
- майстор
1102 мнения в "Кабелни връзки"
Кики
- специалист
Ово е стандарт ама друг път, това си е нововъведение на една от фирмите придружено с посочената реклама. На предпазителя пише B16, дали ще си позволят да направят такъв за C32-40-50 и т.н. с пружини клеми? Ясно е че има любители на този вид връзка, да се опитват обаче да ни го наложат като стандарт е нелепо, всеки има акъл, практика и различни там причини заради които е решил да ползува едно или друго средство за работа и щом го прави КАКТО ТРЯБВА нека го прави с каквото реши и по начина по който реши.
Кики
- специалист
Не казвам нищо за фирмата като такава, аз дори съм фен на АВВ, всяка фирма си има иновативни решения и е в неин интерес да ги промотира и вади на пазара по всякакви атрактивни начини. Моята идея е: като си водим тук във форума спорове ( няма лошо в това) кое е по-добро и кое не да не налагаме своето виждане и решение като стандарт и като единствено правилното. Иначе е добре в тези спорове да излагаме своите аргументи "за" или "против" а не да се налагаме и още по малко както някой се опитват да го правят от позицията на абсолютни " хегемони" в занаята.
Тани
- модератор
Прав си! Хубаво е да се обсъждат предимства и недостатъци, но ОБЕКТИВНО! Не бива да се отричат предимствата с аргумента :
- на мен ми е скъпо
- по-лесно ми е еди как си
- това го няма в кварталния магазин
- клиентите ми са такива
това са лични затруднения, а не недостатъци на метода/продукта.
Лично аз бих си взел такива предпазители, ако няма много голяма разлика в цената, когато ползвам многожични кабели, защото мога директно да ги обеля и свържа в предпазителя. Друго предимство е , когато се свързват два кабела с различно сечение в един предпазител. Недостатък е, когато трябва да се свържат повече от 2 кабела! В другите случаи, няма кой знае каква разлика какъв предпазител ще се ползва. Поне не се сетих де! Нека всеки допълни от своята гледна точка!
- на мен ми е скъпо
- по-лесно ми е еди как си
- това го няма в кварталния магазин
- клиентите ми са такива
това са лични затруднения, а не недостатъци на метода/продукта.
Лично аз бих си взел такива предпазители, ако няма много голяма разлика в цената, когато ползвам многожични кабели, защото мога директно да ги обеля и свържа в предпазителя. Друго предимство е , когато се свързват два кабела с различно сечение в един предпазител. Недостатък е, когато трябва да се свържат повече от 2 кабела! В другите случаи, няма кой знае каква разлика какъв предпазител ще се ползва. Поне не се сетих де! Нека всеки допълни от своята гледна точка!
VLADO66
- майстор
Е -е-е,пък какво всички се хванахте за тоя "стандарт"-написах то хумористично.Не съм жичкаджия,правя си някоя друга инсталацийка/нова и ремонт/ из моите имоти и си правя спайки/както си требе-мм2/см/ и за толкова години няма някоя да е изпушила.Уважавам Ваго заради удобството.Не виждам разлика с традционните предпазители освен няколкото въртеливи движения с отверката.Ама да си сложа такива твърдо НЕ.Когато ми подадат ток по БДС,може и да си помисля.
Кики
- специалист
Шеговития тон в поста ти беше разбран но от някой няма да се приеме като шега, аз също бих ползувал това нещичко при многожилни изводи, и много хитро са оставили входа с винтова клема защото ако се наложи ползването на гребен става "готино" с пружина клема. Точно АББ имат една серия предпазители (винтови клеми) които са с двойни клеми една зад друга като едната е предвидена за многожилен проводник до 16кв. и така е изработена че няма нужда да се ползува гилза, обгръща перфектно проводника при затягане, при по-малки квадратури от 4кв. обаче си трябва гилзичка.
Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература