• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Диодите не са 5050, нали? :)
lov - майстор
Ще се наложи да ви разочаровам и двамата. Точно 5050 на всичкото отгоре влагозащитена :shock: . Малко зор се вкарват че не върви в улея ами се вкарва странично. И понеже ще ме почнете как ще изгори диодчетата са по на редичко и не е подпалена на пълна мощност. Ама такава лента имам за без пари такава тургам :lol:
fox_vt - майстор
Ще си кажеш ти ама без бой ама какво е това по наредичко са диодчетата,самите сегменти са накъсани ли и са нарядко ли?
brad4edat - специалист
Не са 60 диода на метър а 30. Няма значение колко са диодите, самите диоди си греят много и ако светят на 70-80% от мощноста си ще се опекът след време.
lov - майстор
Знам и за това обясних по горе защо точно такива и колко са набримчени. Все пак се ползват за нощна лампа и продължителноста на работа ще е малка. Да изкарат 10-на години пък тогава и спалнята ще сменим заедно с тях :lol:
По горе стана въпрос и за надценките на нашите търговци. Та 30 диода на метър е лентата пратиха ми я като мостра. При цена 4лв. за метър какво да диря повече.Колкото изкара толкова а и това ще ми е тестовата установка. Макар че едно парче от лентата го бях затворил в профил и го пекох една седмица и не даде признаци на прегаряне.
edemy2001 - специалист
lov написа:
...
Профила е поликарбонат и го има в два варианта мат и кристал. ...
Какво е оригиналното предназначение на този профил и от къде може да се купи? Много ми хареса това, което си направил и мисля да го използвам за подобни нужди! =D>
lov - майстор
Профила си е точно за монтаж на такава лента.Всички които предлагат светодиодни озветителни истории би трябвало да го предлагат. Конкретно го взех от "Елком" ако не бъркам името на фирмата. Но съмвиждал и в склад за мебелен обков да се предлага.
Evgeniy - майстор
nakatasan написа:
Та в тази връзка, за да не спамя повече, търся обикновен Г алмуминиев профил (винкел), който да е на сносна цена. По спомен в магазин Алати гледах някакви алуминиеви лайсни с такъв профил, но ми се сториха скъпички, но въпреки това доста по-евтини от тия "специализираните" профили.
Смятам да си правя осветление с лента под шкафовете в кухнята, но имам усещането, че ще заслепява доста, когато някой седне на дивана с лице към шкафовете.
Това не става ли:
http://kolosbg.com/prod.php?id=1820

Като за 1.25 лв на метър не е зле.
Там има и Г (или L) профил на подобна цена
lov - майстор
Когато взимах тези пластмасовите профили имаше още доста различни модели алуминки предназначени само за тази цел. Имаше и същия като този П профил пак за вграждане в плоскости.
boretobobo - специалист
Добър ден колеги имам питане по темата с лед диоди ?
Сглобих си прожектор с диод радиатор и стара халогенна вана с рефлектор.
Имам и фото реле за движение и здрачаване на 12 волта.
Свързах всичко както трябва но релето не сработва като завъртя тримера пак не става.
Релето не превключва като го чукана сработва.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: