Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
i486 - специалист
Ще поръчвам ламинирано огледало. Намерих оферта за 3+4мм (3мм огледало и 4мм стъкло отзад). Има вариант задното стъкло да е закалено, което би трябвало да направи по-здраво цялото огледало, но си мисля дали няма да има отрицателен ефект закалеността. Например при сътресение задницата се напуква на парчета... Ако има някой вещ в тематиката да разясни. Ще го поръчвам тия дни и последно си разсъждавам как да е точно след като има варианти за избор. Останах с някакво впечатление, че не се правят масово такива огледала - по телефона не чух нещо от типа "обикновено правим така и така...".
VLADO66 - майстор
VLADO66 написа:
Има такива фолия ама цената ще е по-голяма от самото огледало.Предлагам ти да вземеш една ролка двойнолепяща лепенка за огледала и силикон за същата дейност и да армираш и лепиш доволно отзад.
Както ти казах,можеш да го направиш по този начин като редуваш лепенка и силикон за стъкло през 5 см.Дори и да се счупи ще си остане на стената,сигурно и изпробвано.Ще ти излезе и много по-евтино отколкото да правиш триплекс.
i486 - специалист
Със залепване става "несменяемо", т.е. ако трябва да се подмени, демонтажът става доста сложен.
nikolson - майстор
Не знам каква е идеята на закаленото стъкло, зад ламинираното. Ламинирането предотвратява разпадането на парчета при счупване, закаленото се чупи на малки парчета. После, това нещо ще тежи доста, сигурно 15-20кг. И това 3мм ламинирано ми се струва тънко...
А, и закаленото стъкло май не се пробива. :?
i486 - специалист
nikolson написа:
Не знам каква е идеята на закаленото стъкло, зад ламинираното. Ламинирането предотвратява разпадането на парчета при счупване, закаленото се чупи на малки парчета. После, това нещо ще тежи доста, сигурно 15-20кг. И това 3мм ламинирано ми се струва тънко...
А, и закаленото стъкло май не се пробива. :?
Закаленото е доста по-здраво от обикновеното. Да го счупиш с неволно насрещно удряне е доста по-трудно. За теглото, ще тежи, но не повече от 2 обикновени огледала. 3мм е единия слой на ламиниране. Има стандарт 2х3мм+фолиото, а 2х4мм ще излезе доста дебело и по-тежко.
dimitkovec - напреднал
Някой има ли представа къде изработват огледала по поръчка във Варна. И...приблизителна цена на удоволствието? Гледах по едно предване, как в банята наредиха плочките, и оставиха без плочки само там, къдещо ще е огледалото. После, последното се вгражда, и става наравно с фаянса. При вариантите за огледало на стена, няма ли да е по- добре със силикон да се залепи огледалото. А, ако случайно се счупи, няма да се пръсне навсякъде, а ще се напука. А, отстраняването ще стане по- трудно, но с една по- остра шпатула, не снятам че ще е непосилно. :?
i486 - специалист
Ако имаш дупка за огледало, може да сложиш някаква твърда плоскост отзад (например плексиглас) завинтена с видии в 4-те края и огледалото да се залепи върху нея. При нужда от демонтаж, очукваш/стържеш стъклото само около видиите, развиваш и останалото ще се смъкне цяло. Предполагам дебелината на плочките + мазилката ще компенсира и двете. При мен няма оставена такава "дупка". Едно че ми изглежда малко обвързващо - винаги да има огледало точно там и второ (свързано с първото), че не бих могъл предварително да измисля толкова абсолютно непоклатим план за обзавеждането. Докато се стигне до огледалото може нещо да се е сменило в идейно отношение и иди че запълвай дупката :)
jekasus - майстор
dimitkovec написа:
Някой има ли представа къде изработват огледала по поръчка във Варна. И...приблизителна цена на удоволствието?
За цената не си спомням, но не беше скъпо :-D

Прикачен файл

Image 151.png

Прикачен файл

Image 131.png
dimitkovec - напреднал
Благодаря за съдействието! Идеята за плексигласа е супер. Истина е, че ако е дошло време да се свали огледалото, значи няма да е проблем да открия с чукчето, скритите крепежи.
Ами, при мен обзавеждането е измислено още при проектирането. От първите си възгледи, до сега почти нищо не се е променило, и на 90% вървя спрямо първоначалния си план. За всичко си има определено място, което е съчетано с изложението и всичко останало (някои неща на късмет малко се навързаха :roll: ). Вярно е, че размествания на мебелировката след време няма да са удачни, но е невъзможно да направиш всички комуникации така, че да удовлетворяват няколко варианта на интериора. Поне такива изводи съм си направил от краткия си житейски път. :-D
i486 - специалист
За плексигласа се сетих за един съществен проблем. Трябва да е максимално равен, най-вече видиите да не го изкривят. Защото огледалото трябва да прилепне отвсякъде, а то не може да се криви. Така че задната плоскост трябва да е равна и твърда. Най-добре е PVC, но е скъпо и дебело - ще излезе над плочките.

Тема "Огледало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: