• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Реших днес да изненадам жената и да се проявя в кухнята. В камерата имаше замразени пилешки дробчета и реших да питам чичко Гугъл как да ги приготвя. Направих всичко едно към едно от рецептата на ,, Веселият готвач" а именно:

Необходими продукти
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
1 ч.л. черен пипер
джоджен
сминдух
1 с.л. вегета
1 глава лук
За заливката:
2 бр. яйца
400 г кисело мляко
сол
щипка сода

Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и сваряват. Водата се изхвърля, а дробчетата се измиват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се пържи докато стане стъклен/ тук завиших малко количеството на ориза и добавих една чаена лъжичка сол/. Добавят се дробчетата и подправките. Изсипва се в тава и се залива с 4 ч.ч. вряща вода/ а тук разбих в една чаша гореща вода кубче пилешки бульон/. Пече се до готовност. Приготвя се заливката от всички продукти, залива се дроб-сармата. Запича се до златисто.

Докато взема телефона да снимам жената ,,откраднала" две порции от тавата :)
Прикачен файл:
280920132222.jpg
Иван Звездев и Ути ряпа да ядат :-D
Наздраве :partyman:
VLADO66 - майстор
Браво Стив.Пробвай с воденички.
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Браво Стив.Пробвай с воденички.
Само да ги набарам в хладилника :)
MMIel - специалист
Браво, бат' Стояне. Аз я приготвям по същият начин. Често ползвам и заешки дробчета. Единствената разлика е че слагам свинска мас и то повечко, че твоята ми изглежда сухичка. Но това е въпрос на вкус и диети :) Поздрави.
stiv1961 - майстор
Дааа, пропуснах да пиша, че и аз сложих една лъжица свинска мас при задушаването, но май е малко. Ясно, рецептата не е пълна.
kuger - майстор
Ще пробвам, но с воденички. И масчица ще сложа.
Миленица - специалист
Следващия път опитай като замениш киселото мляко с чаша прясно мляко. Става много сочна и хубава.
MMIel - специалист
Благодаря за препоръката, Миленица. Направих я по твоя начин и се получи страхотна дроб-сърма. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Дроб-сарма с пилешки дробчета" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: