• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
sreshtu - специалист
Пукнатините се появиха между платната на тавана на 2 места. Причината не знам каква е и не я и търся, въпроса е как да ги оправя след като един път опитах с прешпакловане и не се получи. Пукнатините пак се появиха по-малки но, ги има. Посъветваха ме да проверя тавана с нивелир 2м. тавана е идеално равен и се пука. Как да оправя пукнатините без да се налага да свалям платната? Шпаклован е целия таван а не само между платната.
sreshtu - специалист
14,5кв. е стаята ако за това е въпроса.
KnauFer - специалист
Малък е тавана,явно конструкцията е зле конструирана ..
Може да отрежеш пукнатината-квадрат-15смх15см., да хванеш парчета профил ЦД за картона-паразитки и да затвориш със същото парче -аз така бих направил или някаква фигурка,която да е с твърда връзка до плочата :)
sreshtu - специалист
Пукнатината е на 120см. от стената и е открай до край като минава през прореза на 2 лунички. Шпакловано е с армирана лента и пукнатината е перпендикулярно на профилите в конструкцията.
Последна промяна от sreshtu на нед сеп 29, 2013 4:33 pm, променено общо 1 път.
ssmmaaa - специалист
Струва ми се че не са разминавани нефабричните фуги. Опиши как е правена конструкцията и монтажа на картона.
sreshtu - специалист
Скарата е през 50см. окачвачите са анкерни ( терминологията ми куца малко) като са слагани шахматно като на един профил са през метър а, на съседния са разминати но, пак са през метър. Картона е 120 на 200 и е 12,5мм дебелина. Поставян е перпендикулярно на скарата като по късата страна се разминава (не е в една линия). Пукнатината е по дължината на стаята-4,2ми е на 1,2м от стената (в предния пост съм се объркал). Шпакловано е с армирана лента като е минат целия таван а не само по фугите.
манихеин - специалист
Моите пукнатини ги излекувах с Унифлот и втора лентичка, като, преди да я сложа, изстъргах всичко до нивото на долната лента, стремейки се да не я повредя.
N.Georgiev - специалист
Със какви материали е шпакловано ?
sreshtu - специалист
N.Georgiev това вече не знам.? Тука самия строител ми го шпаклова, до колкото ми е известно с хубави материали и нямам основание да не му се доверя.
  • 1
  • 2

Тема "Пукнатини в гискартона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: