Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
snsh - напреднал
velsi написа:
Погледнал си долните. Но може вътрешните да ги няма. Случвало ми се е. Свали стъклопакета и провери. Ако прозорецът е на западно изложение дори и да има отвори не е лошо да се пробият още или да се разширят съществуващите.
Долният отвор е двоен, т.е. разпробит на 2 нива.Те ли са вътрешните?
Изображение
Прозорците са със югозападно изложение.
Колегата tarlyo препоръчва да се пробият отвори в 2-та края на крилото.
На какво разстояние от краища да се разпробие и с каква ширина да бъдат?
Изображение
Отводняващите отвори долу в касата са 2. Предполагам, че са достатъчни.
Изображение
Как се сваля стъклопакета?
velsi - Почетен майстор
Същите отвори като на последната снимка трябва да има вътре на крилото след като свалиш стъклопакета. Как се сваля...ами лесно се сваля, ама трябва да имаш малко опит и някои инструменти. Щото аз мога да ти обясня как да го свалиш, но трябва и да го заклиниш после, а това без необходимите инструменти е трудно. Пък и вероятността да нараниш непоправимо стъклодържателите не е никак малка. По-добре пробвай нещо друго: хрумна ми, че ако успееш достатъчно обилно да намокриш стъклопакета отвън би трябвало да протече през долните отвори, които си снимал. Впрочем някога забелязвал ли си след дъжд при отваряне на прозореца да е имало вода по касата вътре? С какво изложение е прозорецът?
stiv1961 - майстор

Хммм, интересна смяна на пакет :) Само че ако ползваш длето започвай от средата на вертикалния/ по- дългия/ стъклодържател.
velsi - Почетен майстор
Голяма мизерия това бре! Добре, че тука не се прави така иначе сменям професията! То и пвц-то доста странно с тези държатели, ама нека не отклоняваме темата от проблема на човека.
snsh - напреднал
velsi написа:
Същите отвори като на последната снимка трябва да има вътре на крилото след като свалиш стъклопакета. Как се сваля...ами лесно се сваля, ама трябва да имаш малко опит и някои инструменти. Щото аз мога да ти обясня как да го свалиш, но трябва и да го заклиниш после, а това без необходимите инструменти е трудно. Пък и вероятността да нараниш непоправимо стъклодържателите не е никак малка. По-добре пробвай нещо друго: хрумна ми, че ако успееш достатъчно обилно да намокриш стъклопакета отвън би трябвало да протече през долните отвори, които си снимал. Впрочем някога забелязвал ли си след дъжд при отваряне на прозореца да е имало вода по касата вътре? С какво изложение е прозорецът?
Да, след дъжд имало е водата вътре в касата . Прозорците са с югозападно изложение.
stiv1961 - майстор
snsh написа:
Да, след дъжд имало е водата вътре в касата . Прозорците са с югозападно изложение.
Хммм, странно. Огледай за скъсани или прекъснати уплътнения от външната страна на крилото :? , особено в ъглите. Все си мисля, че ако свалиш пакета ще има яснота.
velsi - Почетен майстор
Хубаво, че е имало, но сега като се замислих това не решава казуса. Тази вода може да е от проникващата между касата и крилото и не дава отговор на въпроса има ли отвори вътре в крилото или не. Остава варианта да пробваш с намокряне да вкараш вода и да видиш ще протече ли през отворите. Иначе вадиш стъклопакета.
kozl - майстор
snsh написа:
Долният отвор е двоен, т.е. разпробит на 2 нива.
Изображение
Това предполагам е снимка от долната страна на крилото и голямата дупка в средата би трябвало да е дренажния отвор.
Провери си външното уплътнение към стъклопакета на крилото. Дали добре е прилепнало и дали не е по-късо от дължината на профила. Това уплътнение може да се смени без да се разглобява стъклопакета.
stiv1961 - майстор
kozl написа:
Това уплътнение може да се смени без да се разглобява стъклопакета.
Дали, ами ако е интегриран към профила?
tarlyo - специалист
Няма начин да се смени външната гума, без да се свали пакета.

Тема "Теч на PVC дограма на странно място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: