Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
diss написа:
Здравейте, едни пишман майстори при монтажа на луничките в банята са сложили обикновен многожилен мостов кабел. Луничките са на 220V и загряват много, стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата и става мазало. За кабел предполагам силиконовия ще свърши работа, тъй като му дават до 180 градуса, но връзките с някаква порцеланова клема ли да ги направя?
Не че нещо ама как така ти се топи кабела от топлината на луничката :-D Луничката дали ще е с фасунка MR16 или със GU10 все си идва със 15 см специален топлоустойчив кабел който е вързан към фасунката.Няма начин да ти се разтопи нещо друго те хората са го измислили.Виж това стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата ме навежда на мисълта че захранващите ти кабели са тънки и неподходящо оразмерени,съчетано със калпав монтаж на лустер клемите и води до това.
Това по проблема ти и както казаха и другите купи си едно трафче и си сложи халогенни лунички но на 12 волта в банята.Аз вече не помня колко години минаха поне 7-8 г не съм сменил нито една там,а се ползва всеки ден.
gogo7777 - майстор
Ахаааа, разгеле. Проблема се опитахме да разясним с Хидразин в друра тема. Връзките.........
ArturDent - Почти Безобиден
nv952 написа:
Гледам че става въпрос за баня.
При мен вода и 220 волта никога.В банята ми повече от 24 волта никога няма да има.Стават опасни инциденти.
А бойлера и той ли на 24 V?
Да дами и друг жокер - хората са измисли ДТЗ. Даже вече е задължително.
fox_vt - майстор
ArturDent написа:
nv952 написа:
При мен вода и 220 волта никога.В банята ми повече от 24 волта никога няма да има.Стават опасни инциденти.
Ама разбира се ДТ3 ще включиш на импулсен траф за лунички #-o :prayer:
drastar - специалист
И що да не вкючиш :?:
nv952 - майстор
ArturDent написа:
nv952 написа:
Нямам бойлер. :-D :-D :-D
Ползвам топлофикация.
fox_vt - майстор
drastar написа:
И що да не вкючиш :?:
Как ще включиш трижилен кабел към импулсен траф че ми е интересно :lol:
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Как ще включиш трижилен кабел към импулсен траф че ми е интересно :lol:
Хах, и що да не го включи към импулсен траф? Хайде да не е за лунички ама за лед ленти? :lol:

Изображение

Наистина големи смехории разправяш. Пък има едни ламаринени боклуци за лунички дето направо си плачат за тая работа.

Изображение

:partyman:
diss - специалист
fox_vt написа:
diss написа:
Здравейте, едни пишман майстори при монтажа на луничките в банята са сложили обикновен многожилен мостов кабел. Луничките са на 220V и загряват много, стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата и става мазало. За кабел предполагам силиконовия ще свърши работа, тъй като му дават до 180 градуса, но връзките с някаква порцеланова клема ли да ги направя?
Не че нещо ама как така ти се топи кабела от топлината на луничката :-D Луничката дали ще е с фасунка MR16 или със GU10 все си идва със 15 см специален топлоустойчив кабел който е вързан към фасунката.Няма начин да ти се разтопи нещо друго те хората са го измислили.Виж това стопяват обикновения кабел и PVC лустер клемата ме навежда на мисълта че захранващите ти кабели са тънки и неподходящо оразмерени,съчетано със калпав монтаж на лустер клемите и води до това.
Това по проблема ти и както казаха и другите купи си едно трафче и си сложи халогенни лунички но на 12 волта в банята.Аз вече не помня колко години минаха поне 7-8 г не съм сменил нито една там,а се ползва всеки ден.
Кабела захранващ луничките е 1квадрат многожилен. 6 лунички по 30 вата са. Мисля, че сечението на кабела е достатъчно. Свръзките в клемите са си перфектни. Наистина луничката е с топлоустойчив кабел 10-15 см., но като ги е вързал, набутал е крушката и клемата и обикновения кабел са се озовали точно над крушката... а тя повярвай ми грее АДСКИ.

Тема "Топлоустойчив кабел и клеми за лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: