• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
KnauFer - специалист
профили -напречно на пукнатината ;)
Няма начин,режеш и слагаш ,иначе ши пука
може да направиш малък отвор в пукнатината ,и да инжектираш лепило за картон-по редичко така.. - би трябвало да затвърди и да не пука ;)
:feuer:
Последна промяна от KnauFer на нед сеп 29, 2013 11:13 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
sreshtu написа:
Шпакловано е с армирана лента като е минат целия таван а не само по фугите.
Какво имаш предвид под армирана лента?

Това

Изображение

или това

Изображение

надали е това?

Изображение

Ако е първата, то положи някоя от следващите при следващото шпакловане и проблемите ще изчезнат!
sreshtu - специалист
Втората е и мисля да изчистя до картон и да сложа по-широка лента. Преди лентата да залепя със силикон на церезит дават го за пукнатини и след това да се шпаклова както подобава. Третата лента я слагах между стените и тавана.
geniya - специалист
sreshtu написа:
Втората е и мисля да изчистя до картон и да сложа по-широка лента. Преди лентата да залепя със силикон на церезит дават го за пукнатини и след това да се шпаклова както подобава. Третата лента я слагах между стените и тавана.
Недей със силикон :shock: , няма да стане да шпакловаш отгоре.Ако конструкцията не е направена както трябва, ще пука винаги докато не утихнат напреженията в картона.По-добре изчакай още малко каквото пукне да пукне, и после мисли за оправяне на пукнатините.Натисни картона на мястото на пукнатините и виж дали вибрира.Ако "да" много лошо.Трябва да укрепиш да не вибрира.Ако "не" трябва да изчистиш до картона и да шпакловаш със стъклофазерна лента и "фюгенфюлер" и после "шийтрок" например.Но лентата е задължителна.Вибрирането ако го има можеш да изрежеш "квадрат" и да укрепиш с CD или UD, а може и с монтажна пяна да пробиеш отвор в картона и да напълниш, НОООООООООО МНООООГО ВНИМАТЕЛНО да не стане бабунка.После оправяш отвора през който вкарваш пяната и си готов.Така ми пукаше моя картон и го напълни с пяна и проблем няма 6години вече.Успех.
sreshtu - специалист
Писах че е силикон защото е в такава туба, някакъв вид паста е която се втвърдява и след това може да се шкури. Това ще се прави след около месец за да се спука каквото има да пука. Картона не вибрира, при натиск подава малко но голяма площ не само един лист, и железобетонна стена да натиснеш достатъчно силно и тя ще подаде. За пяната мисля да сложа подпори и да пробия дупки по продължение на пукнатината и да напълня с пяна но, има и вата над гипс картона та не знам дали ще може да залепи пяната. Вариант ли е това с пяната да го направя това около профилите + това което и аз съм замислил?
Тани - модератор
След като имаш опит с хартиената лента и вече си изтъркал фугата, просто фугирай с Шиитрок и хартиена лента и забравяш за проблема! Все пак , за всеки случай, завий някоя друга рапидка близо до ръба на гипскартона на всеки профил, че може и от това да ти е проблема. Какъвто и да е проблема, хартиената лента ще го прикрие и ще възпрепятства повторната поява на пукнатина. Преди да залепиш лентата с Шиитрок, предварително мини една много тънка ръка с него по шлайфания Фугенфюлер, за да обезпрашиш и да запълниш неравностите, така ще ти е по-лесно , а и по сигурно, че няма да отлепи. Ще трябва обаче да изчакаш много добре да изсъхне, преди да лепиш! Другия вариант е да грундираш изтъркания Фугенфюлер, за да намалиш попивната му способност и да го обезпрашиш. Понеже вече гипскартона е боядисван, препоръчително е да грундираш ( а след това може и една ръка праймер или направо боя) и новата шпакловка преди боядисване, за да избегнеш появата на петна от разлика в текстурата. Ако при боядисването със старата боя се е получил портокалов ефект, то е препоръчително да минеш една тънка ръка Шиитрок целия таван!

Успех!
манихеин - специалист
След като уточнихме как се казва бабата на шпакловчика, коя смяна в завода е произвела картона, към коя посока на света са ориентирани пукнатините и още куп важни неща, стигнахме дотук:
манихеин написа:
Моите пукнатини ги излекувах с Унифлот и втора лентичка, като, преди да я сложа, изстъргах всичко до нивото на долната лента, стремейки се да не я повредя.
sreshtu - специалист
След месец ще тествам И това. И с него мисля да приключа!
  • 1
  • 2

Тема "Пукнатини в гискартона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: