Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте колеги,

Имам един проблем, за който исках да питам тук хората с опит -- в банята сифонът на мивката ми изпуска миризми от канала. Качил съм снимка на ситуацията и моля някой да ми каже къде е проблема и какво мога да направя по въпроса.

Благодаря предварително!

:drinkers: =D>
Прикачен файл:
IMG_20130927_115932.jpg
EDI - майстор
Свален е надолу и водния затвор не работи, понеже вертикалната тръба е над нивото на отвора за канала.Качи нагоре долната част и направи или някакво коляно или мека връзка.
EDI написа:
Свален е надолу и водния затвор не работи, понеже вертикалната тръба е над нивото на отвора за канала.Качи нагоре долната част и направи или някакво коляно или мека връзка.

Благодаря!
А със силикон дали няма да стане ако го оплътня само?
jekasus - майстор
EDI, тоя удължител няма никакво отношение към водния затвор на сифона.
Според мен, няма гумен маншон на пвц коляно :-D хоризоналната тръбичка просто е навряна по-навътре в коляното :-D
lyubohar - майстор
jekasus написа:
EDI, тоя удължител няма никакво отношение към водния затвор на сифона.
Според мен, няма гумен маншон на пвц коляно :-D хоризоналната тръбичка просто е навряна по-навътре в коляното :-D
Точно тази вертикална тръба има отношение към сифона-трябва да е влязла по нaдолу.
Просто тези които са правили отходната инсталация не са си свършили работата.
Трябва по дълга тръба или както каза EDI.
chapara - майстор
Това е за "Майстори -менте" :-D

По принцип се продават по дълги тръби:
http://www.tashev-galving.com/304795-20 ... 0%BA%D0%B0

Тръбата трябва да стига на 1 см. от дъното на ревизионната чашка. Трябва да има маншон фи32-фи50, там където трубата на сифона влиза в стената(фи 50). Силиконите не са за навсякъде, всичко трябва да е разглобяемо, а не залепено.
jekasus - майстор
lyubohar написа:
Точно тази вертикална тръба има отношение към сифона-трябва да е влязла по нaдолу.
chapara написа:
Тръбата трябва да стига на 1 см. от дъното на ревизионната чашка.
Това е калпав, уж метален сифон от брюколажа. Друг вариант - за да има отношение вертикалната тръба(за воден затвор) за сифона не съм виждал, нито при евтини, нито при скъпите.

Прикачен файл

DSC_0763.jpg
DSC_0763.jpg (76.21 KиБ) Видяна 1060 пъти

Прикачен файл

DSC_0762.jpg
DSC_0762.jpg (63.87 KиБ) Видяна 1060 пъти

Тема "Въпрос към "отбора на знаещите" относно сифон и миризми =)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: