От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
8113 има с около 15-20% по-голяма чувствителност от 8115 и малко по-добро качество на картината. Недостатък на 8113 е че не разпознава файлове *.SUB но пък разпознава UTF-8 и ANSI (CP1251). Също така и малко бавно сменя каналите.
Това от първи бегли впечатления.
:partyman:
iavor - специалист
Като гледам написаното за Strong 8115,явно съм от каръците защото при мен работи само един месец и отиде на боклука /гаранционната карта така и не открих къде съм я забутал/.Дори бях взел и антена на същата фирма,но се оказа,че за нищо не става и купих друга която работи идеално.
hidrazin - майстор
Е случват се такива неща и понякога нещата се скапват, Важи и за много скъпите изделия. Гаранционните карти и кутиите трябва да се пазят известно време.
:partyman:
iavor - специалист
Tака е,спор няма. :partyman:
iavor - специалист
Ако някой има интерес подарявам тази антена. Като пак казвам,че при мен хвана само два канала :rolleyes: Живея на 20 км от София,но мога да я дам за получаване на адрес в града.

Вече е подарена.

Прикачен файл

IMGP1177.jpg

Прикачен файл

IMGP1173.jpg
Последна промяна от iavor на вт сеп 24, 2013 2:45 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Току що взех 8113, включих всичко както пише, търси, търси, и накрая пише - няма програми. А до него другия ТВ си работи. И захр. към антената проверих дали е включено, и с обикн. антена пробвах - и нищо. Май пак ще се ходи до магазина. :sad:
DMN - майстор
Аз преди да си взема 8113, бях взел от Технополис някакъв друг модел с 10лв по-евтин от този. Обаче го върнах след два часа, защото в един момент, звук и картина започваха да се разминават - мноооого дразнещо :snakeman:. Този пък - 8113, го настроих в града, ама докато го занеса на село за около час и вече си беше изтрил текущите настройки(език и др. такива), хубаво, че поне програмите си остават запаметени :-D. Обаче това с изтриването на настройките е супер тъпо. Когато ги изтрие, понеже в комплекта е включена активна антенка и по подразбиране тръгва с включено захранване за нея. Аз обаче използвам друга неактивна та се наложи да й сложа един разделителен кондензатор, че да не ги дава тия 5V на късо, ако някой друг реши да гледа и не знае тези подробности.
piron45 - майстор
В мануала пише че тези 5V се включват и изключват от менюто в зависимост от типа антена.
DMN - майстор
piron45 написа:
В мануала пише че тези 5V се включват и изключват от менюто в зависимост от типа антена.
Е да де, така е. Аз влизам в менюто, настройвам си езика на български и още някои други неща, изключвам и тези 5V от менюто. Когато обаче се изключи захранването на декодера от щепсела за около час и след това отново го включим в контакта, езика отново си е английски, тези 5V отново са си включени, няма и помен от настройките, които съм направил, запазва само запаметените канали. Хич не е удобно това за използване от възрастни хора, ако им се наложи да се ровичкат в менюто, още повече пък на английски [-X

П.П. Днес цял ден стоя изключен от щепсела и гледам, че си е запазил настройките този път, обаче програмите не с в този ред, в който ги бях оставил, сега пък техния ред е объркан, определено си е аномалия с паметта. Сега им се е паднало на някои да си пробутат стоката. Или пък аз съм голям карък и купувам в един и същ ден два различни модела с отклонения :-D
shadow__01 - майстор
Знам, че не е конкретно по темата, но да попитам от любопитство.
Тъй като вече няма аналогова телевизия, сигнала по кабелната цифров или декодиран аналогов е?
А и на съвременен телевизор с кабелна качеството на картината си е същото.

Тема "Какъв декодер за цифрова ТВ /Сет топ бокс/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: