• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sande34 - специалист
Не надувай в никакъв случай системата - ще издухаш силиконовите уплътнения или ще счупиш тръбите. Помпа му е майката с датчик за налягане като при юнгата. Само вместо реотана ще включва помпата
LazarGanev - "Велик майстор"
ivanovbg написа:
Нещо не схващам, тогава лятото ще трябва да източваш цял бойлер за да дойде топлата вода.
Лятото с кранове шунтираш втория бойлер :wink:
ivanovbg - майстор
Добре ами топлите есенни и пролетни дни когато не палиш котлето? Ставаш дежурен по кран.

Не е ли по добре откъдето има печалба оттам да добавяш температура?
vesoel - специалист
sande34 написа:
Не надувай в никакъв случай системата - ще издухаш силиконовите уплътнения или ще счупиш тръбите. Помпа му е майката с датчик за налягане като при юнгата. Само вместо реотана ще включва помпата
Коя система?, на котлето ли? къде има силиконови уплътнения? В кръга на котлето макс.налягане ми е 1,2-1,8 атмосфери.

Не знам бъркам ли някъде с връзките но вече трети ден го следя и ръчно, включвам помпата на солара, всичко е ОК.
Последна промяна от vesoel на пон сеп 30, 2013 8:56 pm, променено общо 3 пъти.
ivanovbg - майстор
А така си представям начина на работа с текущото свързване:

парно не работи или работи слабо - време слънчево - задвижката е затворена и соларна помпа работи. Вечерта соларна помпа не работи, парното е пуснато задвижката е отворена ако температурата на бойлера е по ниска - след баня примерно. И така нататък при другите възможности.
vesoel - специалист
ivanovbg написа:
А така си представям начина на работа с текущото свързване:

парно не работи или работи слабо - време слънчево - задвижката е затворена и соларна помпа работи. Вечерта соларна помпа не работи, парното е пуснато задвижката е отворена ако температурата на бойлера е по ниска - след баня примерно. И така нататък при другите възможности.
Ми да и аз така го направих !

Мисълта ми беше да не се бъркат температурите от двата источника към бойлера и да ми изстива водата в облаците.
ivanovbg - майстор
Помпата също можеш да я комбинираш с елзадвижка. Като заработи помпата да отваря за да не се охлажда на самотек.
vesoel - специалист
sande34 написа:
леле, ама за солара ли говориш. чак се притесних. Там системата си е отворена, даже от две места. аз от него въртя водата през серпентина с помпа.
vesoel - специалист
ivanovbg написа:
Помпата също можеш да я комбинираш с елзадвижка. Като заработи помпата да отваря за да не се охлажда на самотек.
там имам възвратен клапан, не е ли достатъчен? Като е в покой пипам тръбите и не усещам да има движение на топла вода, ако трябва ще сложа, може ли на студената вода да е?
vesoel - специалист
LazarGanev написа:
Съжалявам, че поради липса на време пропускам доста теми и чак сега виждам, че си купил бойлер, който не ти върши работа. Не е трябвало да купуваш това недомислие с интегрирани серпентини - това не е за соларна система. За да нямаш проблеми трябва да направиш следното - на новия бойлер двете серпентини да ги вържеш към термосифона, като изхода на този бойлер стане вход на стария бойлер, а серпентината на стария бойлер вържеш към парното. Тогава няма да имаш проблеми с настройките на термостатите, ще използваш максимално солара и няма да топлиш гълъбите с котела :)
И бойлера не виждам защо да не става, менте ли е? аз мислех че на Варна ги правят добре. Моля кажете ако съм сгрешил!!! :shock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "термосифонна соларна система nippon, помощ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: