• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
ivanovbg - майстор
Абе тези 2-3% наистина не биха се усетили от хората, но я кажете аз как бих могъл да докопам 0,02? :wink:
Тани - модератор
Относно цената, наистина не е прав. Но за останалото съм съгласен с него.

По интерпретацията на фактите на автора на статията , следва да взема точно 50 000 лв за шпакловка на апартамента ти! Това разумно ли ти звучи? Реално наистина се получава, че ще ти взема 166,66 лв за квадратен метър шпакловка, ако сметнеш площта на фигурата, но при положение че цената е 4лв за останалата част, то общата сума ще се повиши от 1200 на 1220 лв, или иначе казано с 1,6% покачване на цената или на квадрат жената е поскъпнала от 4 на 4,06лв. Това с мегаватите и милионите е ...

Сам можеш да провериш колко е била общата инсталирана мощност за цитираните от тебе години и има ли нещо общо със статията! А това, че има измами, не е тайна за никого. Но мащабите не са толкова големи. Пък и измами има навсякъде.

ПП Иванов е писал заедно с мен
ivanovbg написа:
Абе тези 2-3% наистина не биха се усетили от хората, но я кажете аз как бих могъл да докопам 0,02? :wink:

Докато има хора с ценностната система на Иванов, измамите няма да спрат! А след като възпитава и децата си така, тежко ѝ на България! Когато парите са най-голямата ценност и това се превърне в семейна традиция ...
fbr - майстор
Тани, или си наивник, или смяташ нас за такива. Не можеш да съдиш Иванов, за това че бил меркантилен, а ти да парадираш с приятели, които карат возила, които не се купуват, за да се дава път на някой. Сега ако почнеш и да обясняваш че, пътували дълго и се нуждаели от комфорт при пътуване, направо ще падна от смях.
Тани - модератор
Явно си ме разбрал погрешно! Не съм казал, че парите не са ценни, а че не са ценност! Има огромна разлика! Парите не са лоши сами по себе си. Лошо е да ги поставиш над всичко и първата ти мисъл да е за тях! Според Иванов икономиката е по-важна и от здравето и от изкуството и от какво ли още не! Това са ни разминаванията в ценностните системи. Парите за цитираните автомобили са си изкарани съвсем законно, платени са стотици хиляди лева данъци на държавата и на държавата само е давано , а нищо не е взето от нея. Парите идват от други държави и се инвестират в България! Дай Боже повече такива българи! Може би съм наивен наистина. Може би и от Ройтерс в Германия са наивници, че са дали на единия Награда за годината, като един от четирите най-добри студенти в цяла Германия. Може би и заради мен същия този човек е спирал , за да прави път на хората - сигурно е било много важно какво ще си помисля аз! Това си е въпрос на възпитание и ценностна система, независимо, дали ще го приемете или не! Който е излизал в чужбина, ще разбере за какво говоря. Тези които не са - искрено се съмнявам да ме разберат!
ivanovbg - майстор
За съжаление не е ценностна система, а гола истина. Парите в една държава са точно определено количество - нито нарастват, нито се увеличават. Е може да се увеличават с % инфлация, но това е друга тема.

Та единствения начин да забогатееш е като прецакаш определена бройка хора. Ако е законно още по добре. Та когато вече натрупаш достатъчно пари идва и властта и така си правиш законите, че да прецакваш повече хора с по малко.

Та такъв е живота Тани. Честен милионер не може да съществува.
BAlexandrov - специалист
ivanovbg написа:
Та единствения начин да забогатееш е като прецакаш определена бройка хора.
Това ме изумява! На това му се вика тарикатлък.
Има и други начини да се спечелят пари, а икономиката изобщо не ти е ясна :yawinkle:
ivanovbg - майстор
BAlexandrov написа:
ivanovbg написа:
Та единствения начин да забогатееш е като прецакаш определена бройка хора.
Това ме изумява! На това му се вика тарикатлък.
Има и други начини да се спечелят пари, а икономиката изобщо не ти е ясна :yawinkle:
Я кажи някой друг?
Можеш ли да кажеш защо сиренето е по евтино в Германия и ханс взима 2000евро заплата, а тука при по скъпото сирене Пена не може да вземе 500лева? Според мен някой я прецаква и става по богат. Или има друго "икономическо" обяснение :?
fbr - майстор
Навсякъде по света, луксозни стоки, в частност коли се купуват, за да се показва превъзходство над останалата гмеж. Западна Европа не е изключение от това правило, а България е еманация на този начин на мислене.
Тани - модератор
ivanovbg написа:
За съжаление не е ценностна система, а гола истина. Парите в една държава са точно определено количество - нито нарастват, нито се увеличават. Е може да се увеличават с % инфлация, но това е друга тема.

Та единствения начин да забогатееш е като прецакаш определена бройка хора. Ако е законно още по добре. Та когато вече натрупаш достатъчно пари идва и властта и така си правиш законите, че да прецакваш повече хора с по малко.

Та такъв е живота Тани. Честен милионер не може да съществува.
Явно си пропуснал предишния ми пост! На въпросите ти вече е отговорено, и както виждаш твоята истина пак се разминава с действителността! Така става, когато "истината" я четеш по жълтите вестници, статии като в момента коментираната или от "по-сериозни" източници, като новините по телевизията да речем!

Честен милионер наистина няма, но аз не познавам и напълно честен човек! Всеки си има грехове и напълно безгрешен човек няма! Та в този ред на мисли, не бива да очакваме и от милионерите да са някакво изключение. Дори съм сигурен, че нарушават закона, като да речем да шофират с 300км/ч. Въпроса е обаче, да не пречиш на останалите! Пък и зависи от гледната точка! Не може да се каже, че търговците ни прецакват. Те си слагат соката на щянда и ти АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ , отиваш и САМ се прецакваш! Помисли за това следващия път, когато отидеш да си направиш поредната вноска за акциза! Те не ти го взимат, ти им го даваш!

В този редна мисли, когато говорим за енергетика, пак имаме избор. Дори в момента може вместо да даваш пари за ток, да взимаш и то напълно законно. Всеки има ИЗБОР! Въпроса е дали оборудването ще издържи обещаните 20 години. Въпрос , на който вече е трудно да се отговори, понеже вече традициите нямат тежест, защото не само в България са прецакани ценностните системи. Господството на парите над ценностите идва от вън!
ПП
ivanovbg написа:
Можеш ли да кажеш защо сиренето е по евтино в Германия и ханс взима 2000евро заплата, а тука при по скъпото сирене Пена не може да вземе 500лева? Според мен някой я прецаква и става по богат. Или има друго "икономическо" обяснение :?
Икономическите термини са себестойност, рентабилност и качество. Ако не ми вярваш, запали колата , отиди да си купиш няколко литра мляко от някой фермер, направи си сирене и сметни колко ти е излезнал килограма. Сметни си всички съпътстващи разходи плюс надника си!

Относно заплатите - защо в Китай произвеждат най-евтините стоки, след като стандарта на живот там е доста по-висок и минималната им заплата е по-висока от тази в България? Какво в ценностните системи в Китай и Германия си прилича, за да могат да произведат по-евтини стоки, при положение, че заплатите им са по-високи? Дали пък не е онова с прецакването на другия, на което възпитаваш децата си?
ivanovbg - майстор
Нямаш избор Тани. [-X

Още преди стоката да излезе на щанда вече са прецакали хората дето са я направили. Те не могат да си позволят стоката която са произвели! Акциза пак си го гласуват те, защото те не го ПЛАЩАТ! Така в държавата се събират пари за да се разпределят пак за тях.

За енергетиката пък въобще нямаш избор. Взима се политическо решение от хората с пари и власт за ВЕИ и щеш не щеш плащаш микса. Нали публикува договора точно ти!
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: