Най - вълнуващия въпрос зимно време.
donchoddd - помощник
Duke_BG написа:
сложи едно бурканче във фризера и пак ще говорим
при тези системи се използват ротационни помпи предвидени за вода и всяка промяна във визкозитете на флуида ги затормозява
сложих във фризера трансформаторно масло и стоя 24 часа вътре и да ти кажа почти не се повиши визкозитета на маслото поне видимо не.
soton - специалист
Случайно съм тук.Виждам че имаш трансформаторно масло - можеш ли да ми намериш 1-2 литра за един контактор?

soton@abv.bg[/b]
myrchak - специалист
:-D
Ами с патоки дали няма да може
патоти (слаба ракия 25-30града) :mg:
emilm - помощник
Идеята не е лоша но мислите ли че сте първите които се сещат за тази идея?Трансформаторните масла а и антифриза отделят карцерогенни вещества които не е желателно да попадат в човешкия организъм!За целта си има специална течност за отоплителни системи,но не е много евтина.
крум - специалист
Отделят се и МНОООООГО диоксини...
kolev - напреднал
Аз също искам да попитам някой, който е запознат.
Ако се зареди системата с антифриз, има ли вероятност да навреди на помпата или напротив - ще я смазва?
Питам понеже миналата зима се спукаха два радиатора и взех да се замислям дали да не я напълня с антифриз. Посещавам къщата 2/3 пъти през зимата и не си заслужава 100 литра система да я пълня и източвам постоянно.
Takezo Sensey - модератор
помисли и за онзи момент когато пробие водната риза , каква факла ще стане , а по добре остави помпата да работи и чакай да замръзне тогава
MARYAN - напреднал
извинете за отклонението , но имам въпрос относно парно ! въпросът е следният - възможно ли е използването на тръби PPR за парно с печка с водна риза ???? и евентуално да е заредена системата с антифриз
Благодаря предварително
LazarGanev - "Велик майстор"
tinalex написа:
Възможно е.
но тръбите са специални - ППР с Ал.вложка или с фибри

Тема "трансформаторно масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: