Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dimitkovec - напреднал
Е, аз няма да се опитвам да изправям плексигласа, или да кривя огледалото. Като се монтира плоскостта, слагам силикон (от онзи за огледала), без да го кътам, и той ще обере неравностите. :wink:
i486 - специалист
sspoko написа:
i486 написа:
Взех пробно един лист фолио (струва лев и нещо). Ще го лепна на стъкло 4мм и ще видя резултата от чупене. На пипане ми се видя не много убедително лепненето, но стъклото ще си каже.
имай в предвид че максималната якост на лепилото се постига след около 100 часа така поне пише в брошурата на орафол
на i486 - дали ще хване здраво ефекта тук се получава от голямата лепилна площ
надявам се да споделиш резултата тук разбирасе има два момента единия дали фолиото ще задържи стъклата при удар така като е монтирано /мисля че резултата ще е положителен/ , и до колко ще ги задържи ако падне на земята на ръб например /тогава според мен ефекта може и да не е чак в такава степен положителен /
Проведох експеримента със стъкло + фолио. Резултатът е долу горе каквото си представях, макар че само от 1 опит не може да се правят кой знае какви изводи. Не се случи никоя от крайностите (едната е стъклото да остане цяло без парчета, а другата е да се разхвърчи все едно е само стъкло). Снимките не са много стока, защото светеше силно слънце и отделно стъклото е прозрачно, но както се вижда отделен е само единия ъгъл. Хвърлих го нагоре на 1.5-2м и падна вертикално (не лицево), така че счупеният ъгъл е тоя, върху който е паднало. Лошото е, че все пак имаше отчупени дребни парченца от местата на счупване на големите парчета. Т.е. парчетата стоят на фолиото, но има дребни стъкълца, които са изхвърчали. Самото фолио не беше образцово залепено - за първи път се пробвах, а и не се старах особено и останаха доста мехури. При идеално залепване сигурно щеше да държи малко по-добре. От друга страна парчето не е кой знае колко голямо - едно голямо огледало би се счупило на повече места. Обобщеният извод от мен е: с фолио е доста по-добре от без. Защитата не е достатъчна, но може значително да помогне.

Прикачен файл

st2.jpg стъкло 2

Прикачен файл

st1.jpg стъкло 1

Тема "Огледало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: