От мобилни телефони до цифрови камери
pansim - майстор
Всъщност, не разбрах, каква е акумулаторната батерия :?
Ако е литиева - лошо. Трябва сериозни мерки за да не се получат проблеми. Ако е метал хидридна - не става със стабилизатор по напрежение...
gogo7777 - майстор
Аз залагам, че петкраковия елемент е L200. http://www.myra-simon.com/bike/charger.html
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Аз залагам, че петкраковия елемент е L200. http://www.myra-simon.com/bike/charger.html
От сега се пиши загубил. Няма го в такъв корпус.
Аз пък залагам на литиева батерия и такъв или подобен чип за заряд:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 5-4.2.html
Всичко по изводите му си съвпада. На линейните стабилизатори входа на захранването обикновено е на 1-ви крак и изхода е на 5-и крак. Тук всичко е на обратно. Входа е от другата страна. В линка на страница 16 даже е дадено свързването на светодиода. :-D
:partyman:
Ама то няма кой да каже каква е батерията де. Тук се обърнахме на врачки. Ей сега ще хвърля един боб за да изнамеря още някой чип. :lol:
alsted - майстор
Довечера съм на работа. Утре ще кажа всичко за батерията. За едната. Другата нямаше никакви данни по нея - нещо като тънък 2-3мм пакет от алуминиево фолио.
pansim - майстор
alsted написа:
Другата нямаше никакви данни по нея - нещо като тънък 2-3мм пакет от алуминиево фолио.
Те това е литево-полимерна батерия. Не си прави експерименти с нея. Повече от 4.15 волта избягвай по всякакъв начин.
hidrazin - майстор
Ами бинго. Печеля. :-D Платчицата е за заряд точно на литиева батерия и чипа е като горния или някой подобен. Вместо да търсиш точния чип а и цената му вероятно ще е колкото едно зарядно си взимаш едно такова и си готов. Ще ти отпадне и захранването на 6 волта. Това е направо мрежово.
Зарядно устройство LI-ION
sstefanov - майстор
hidrazin написа:
Точно така. На китайско фенерче - контролер за заряд. :-D ...
Май се оказах прав?
hidrazin - майстор
sstefanov написа:
Май се оказах прав?
:-D Да, така е. Само дето фенерчето се оказа не китайско а "направи си сам".
alsted написа:
Фенерче с плоска 4,5V батерия е направено със светодиод и акумулаторна батерия....
Рядко китаец ще сложи контролер на заряда а чип за фенерче с метал хидридна, кадмиева или оловна батерия.
alsted - майстор
При батерията без индикации по нея:
- преди заряд - 3,9V
- при включване на зарядното - 4,6V
- след около 2часа зареждане и изключване на сигналния светодиод - 4,6V
- по "силовия" светодиод няма никакви индикации; монтиран е на парченце текстолит и е мацано с бяла блажна боя (като нещо да се скрие?)
- другата батерия
Прикачен файл:
модернизирано фенерче.JPG
модернизирано фенерче.JPG (81.04 KиБ) Видяна 2538 пъти
... след доста ровене я намерих в мрежата :arrow: И колко волта ще е?
Тук намерих като "моя" - в такъв корпус, дали ще го намеря по магазините?
Пробвах светодиода с 3,7V - свети задоволително. Може би ще отида на вариант - с въпросната батерия и зарядно за нея (имам свободно - от фотоапаратчето :-D ). Щеше ми се обаче да намеря начин (елементи) да мога да поддържам и други, без да се налага индивидуално да ги преустройвам. Ще трябва да се откажа :?
Кики - специалист
На тая батерия след като си измерил 4.6 волта вземи я погледни дали не се е понадула вече, и ако е така пиши я бегала, и ако продължиш със същото зарядно можеш си навлечеш пожароопасен проблем.

Тема "Регулагор зареждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: