• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
magi208 - специалист
Според бюджета решаваш дали си го правиш сам или да си купиш готов. Пиши повече например : имаш ли много пясък ,на каква температура ти излиза водата, каква мощност искаш и ще ти кажа кое според мен ти е най изгодно като топлообменник.
rosso666 - специалист
Идеята ми е да е въздух вода ....
vasikata - специалист
Здравейте

Имам вдин въпрос наи вече към denuchi че гледам от доста време први тези машини.
Има ли готово управление което може да се използва за ТП вода-въздух. Имам термопомпа която е само за охлаждане и искам да я пусна и на отопление. Немога да се справя с управлението на разскрежаването. Мислех да сложа готов контролер за температура които да следи само температурата на тръбата след компресора и по нея да вкючва разскрежаването за 10 мин. примерно и да се донастрои експериментално. Но ако има готово управление предпочитам да го ползвам.
2v6 - майстор
vasikata написа:
...
Има ли готово управление което може да се използва за ТП вода-въздух. Имам термопомпа която е само за охлаждане и искам да я пусна и на отопление. Немога да се справя с управлението на разскрежаването. Мислех да сложа готов контролер за температура които да следи само температурата на тръбата след компресора и по нея да вкючва разскрежаването за 10 мин. примерно и да се донастрои експериментално. Но ако има готово управление предпочитам да го ползвам.
Термопомпа вода-въздух в режим отопление на въздуха не заскрежава :idea:
Управлението на разскрежаването в режим охлаждане ли те интересува?
Тани - модератор
Най-вероятно става въпрос за термопомпа въздух-вода :wink: Реално ще загрява водата!
denuchi - специалист
Здрасти. А със всичко друго успя ли да се справиш. АЗ използвам mch2, но по добрият избор mch2se. Избираш си каква ще е машината и готово. В твоят случай вода-въздух няма, обратното може. За какво ще ползваш това изобретение.
vasikata - специалист
Мерси за бързия отговор.

Машината е обикновено малко чилърче, но е само за охлаждане. Има си всичко пластинчат топлообменник, помпа даже са сложили и малък буфер около 10л. под вентилатора. Мисля да и сложа четрипътрн вентил и да почне да топли. Със другото ще се справя части от климатици имам доволно. Разскрежаването ми е проблем защото не искам да го правя на време за да няма излишни цикли когато е над 4-5 гр.
Машината е 8 kW, на 407, стар модел но залежал(нов), мисля да ползвам четрипътния и чек вентил направо от някоя 24-ка.
Човека е взел доста от тези машини и ще ги продава но, е докарал само 3 и един приятел иска да му я преправя възможно по евтино.

PS
Потърсих mch2se но на англииски намерих само µC2 SE преполагам наяма съществени разлики.
Изображение
denuchi - специалист
Успех в начинанието. А за размразяването, има по време, температура и налягане. Въпрос на гледни точки. Малко съм се по изложил с изписването, но правилно си се ориентирал. Малко не знаех къде се намирам, има и такива моменти по някога.
Mega - специалист
denuchi, а от къде се снабдяваш с MCH2SE? Тоест внасяш ли си го или от България го взимаш? В нет-а не намирам нищо в БГ?
denuchi - специалист
http://www.shop.kigbg.com/categories.php?CategoryID=51
От тук пазаря. Гледам нямат нещо в наличност. Звънни и попитай. Някой беше споменал, че ги има и на друго място.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: