• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
kozl - майстор
Сифона в сухото помещение дето е пералнята (до кухнята, зауства заедно с тръбата на кухнята) за 10 години вече няколко пъти го отпушвам. И баш когато протече пералнята беше запушен. Та не съм сигурен в ползата на такъв сифон, но може би за успокоение, че си предпазен срещу наводнение.
Теди - специалист
Още от същата кухня :?

Изображение
Изображение
VLADO66 - майстор
Не можеш да искаш от един фаянсаджия да бъде и електротехник :lol: Ще ми е много интересно ако горния контакт бъде заземен и някой обърне щепсела долу :-D
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Не можеш да искаш от един фаянсаджия да бъде и електротехник :lol:
Нещо искаш да ми кажеш :-D
За мен, и контакта, и плочките е "направи сам" :-D
fox_vt - майстор
То пък тарикатско ако от този контакт със щепсел се захранва друг контакт,после друг един вид стационарен удължител :-D Малко като матрьошките :weedman:
jekasus - майстор
fox_vt написа:
Малко като матрьошките :weedman:
По-скоро - руска рулетка :-D
VLADO66 - майстор
Джеки ти си извън общия знаменател :-D
Тани - модератор
Е какво толкова се чудите, някои хора още от таблото започват така :lol:

Изображение

А не са правени от фаянсаджии, а от енергетици! Снимката е показана във форума за да се покаже професионализма! Не се шегувам!
ArturDent - Почти Безобиден
О, преди ХХ години и аз направих подобно изпълнение с контакт в кухня.
Когато си правих апартамента "Направи си сам", трябваше да изкарам ток за едно 20 литрово бойлерче под мивката. Ама много неща наведнъж и все го забравях...
Та се сетих за това като дойдоха да монтират кухнята - като взеха да пробиват дупките за контактите в гърба на кухнята (направен от плот).
Докато момчетата дупчеха гърба аз набързо направих една спайка и изкарах кабела надолу. Нямаше време за направа на канал. Пък и как се прави канал в бетон "марка 500 или 600". Това по днешните стандарти отговаря май на B50 - B60. Който е дупчил носеща стена в ЕПК, строен след голямото земетресение, ще ме разбере.

Е, бойлерчето (2 kW) си работи над 10 години без проблем... вече нямам наблюдения защото продадох апартамента.
Chefo77 - майстор
Трябваха ни секунди да достигнем до правилния отговор защо един 12 мм ламинат със закопчаване Мегалок прави ръбчета на късата страна - защото "майстора" е слагал лепило и на късата, и на дългата страна. Видът на лепилото беше установен след оглед на "местопроизшествието" - някакъв полиуретанов уплътнител PU25, дежурно неподходящ за такава цел.
Но какво беше учудването ми, когато след обстоен оглед осъзнах, че "майстора" не просто е нанасял лепилото в системата за закопчаване, а ...
Прикачен файл:
IMAG0207_1.jpg
"Колегата", който се оказа някакъв специалист по всичко от груб строеж през замазки, фаянс, ПАРКЕТ (!!!) до гледане на кафе и раздаване на флаери, си е играл прилежно да маха закопчаващата пластмаса на всяка една дъска, да пълни канала с лепило, след което да връща закопчалката на място.
ТАЛАНТИ!!!
И не само това. ЩЯЛ да дойде да види как щели сме да наредим цялата стая (16 м2) за 2 часа, след като на него + помощника му им отнело 6, но му било почивен ден ... Той работел в Норвегия и там правил декари паркет (паркет, не ламинат) ...
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: