Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бат Вальо - специалист
Здравейте
Вчера докато си пълних парното се оказа, че една тръба се е спукала някакси. Проблема е че е на кофти място в банята баш на нивото на плочките. Има ли някакъв начин за свързване без да къртя?
Тръбите си бяха поставени от някакъв "майстор" без да остави достатъчно дължина, затова са толкова къси.

Прикачен файл

20131002_223019.jpg

Прикачен файл

20131002_223007.jpg

Прикачен файл

20131002_222950.jpg

Прикачен файл

20131002_222942.jpg
VLADO66 - майстор
Предполагам че се е напукал само външния защитен слой.Без къртене няма да минеш.
бат Вальо - специалист
Спукана е изцяло, тече вода.
digitalpr - специалист
Честно казано, не виждам какво можеш да направиш по въпроса. Единствено да се постараеш да изкъртиш минимално, само тази плочка да кажем.
lov - майстор
Режеш плочката около тръбата внимателно и после надяваш една декоративна капачка от тези които се слагат на смесителните батерии дето крият ексцентрика.
бат Вальо - специалист
lov написа:
Режеш плочката около тръбата внимателно и после надяваш една декоративна капачка от тези които се слагат на смесителните батерии дето крият ексцентрика.

Туй м звучи като научна фантастка :o
lov - майстор
Или си много бос и не разбираш намека или се правиш на интересен. Ама от мен да мине ще си загубя времето да обясня стъпка по стъпка какво да направиш.
Откачаш тръбата и надяваш въпросната конзола от горе. Очертаваш добре и после де с пробиване де с диамантината махаш плочката и разкъртваш внимателно около тръбата малко по малко от това което си очертал и ти покрива капачката. Слагаш съединителя във кухината и после лепиш с някакъв силикон конзолата да ти скрие изчегъртаното. Е трудничко става щото трябва да си като гинеколог в пръстите ама няма как. Другия вариант е ако имаш стара плочка да махнеш цялата и да си работиш на широко.
бат Вальо - специалист
Не се правя на интересен, по-скоро съм бос в къртенето на бани. Плочка предполагам че ще намеря, но в къртенето м се струва че ще прекаля.
Не мога да с представя как ще изкъртя около тръбата и няма да паднат още 2-3 плочки. Другото което ми е чудно как да си навра пръстите или ключ в дупката че да затегна гайката на снадката.
digitalpr - специалист
Тая тръба трябва да се изреже до здраво и право, за да се снади и да не пропуска после. Не си губи времето, според мен махни плочката, разкрий хубаво тръбата и го направи здраво. Ако внимаваш, няма да бутнеш други плочки. Или поне гледай да ги буташ цели за да можеш да ги върнеш ако нямаш излишни :)
бат Вальо - специалист
Оправих се!
Вчера с купих един къртач и помалко, помалко разширих дупката. Оказа се че замазката одолу се беше накиснала добре и се чупеше лесно. Малко хирургическа операцщ беше - в ъгъла на банята, нагъзен и светещ с телефон.
Даже си запалих парното вчера, че децата умряха от студ. –1 беше през нощта.
Мерси за съдействието.

Тема "Снаждане на тръба на кофти място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: