• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ivo8710 - помощник
Колектора ще има изолация отвътре и смятам че няма да има проблем.
Черната тръба на едната снимка съм я слагал на слънце и се загрява отвсякъде.
Със запалка няма как да стане , помисли защо, че пиша от телефона и не ми се обеснява.
Ivo8710 - помощник
Evgeniy написа:
Има някакъв резон при дебелина 80 микрона. Но все пак запалката загрява ограничена площ.
Остави я на слънце за няколко минути и тогава провери задната стена. Твърде е възможно затоплянето да стига до определена дълбочина само, не чак до задната стена
Нещо такова
ivanovbg - майстор
Май въздуха я затопля като се движи в тръбата. Тогава се явява загуба май :?
шоп - майстор
Според мен корпуса е перфектно направен, разбира се след като се топлоизолира.
С какво пробива дупките на поцинкованата ламарина? Щанца, фреза, боркорона?

П.П аз дъната и капаците на кенчетата ги разпробирам с боркорона т.е. изцяло се премахват и има минимален спад на налягане от вентилатора. Може да работи с по-малко натоварване, дебит и скорост на потока в тръбите.
Ivo8710 - помощник
шоп написа:
Според мен корпуса е перфектно направен, разбира се след като се топлоизолира.
С какво пробива дупките на поцинкованата ламарина? Щанца, фреза, боркорона?

П.П аз дъната и капаците на кенчетата ги разпробирам с боркорона т.е. изцяло се премахват и има минимален спад на налягане от вентилатора. Може да работи с по-малко натоварване, дебит и скорост на потока в тръбите.
Знаех си че някой ще попита за дупките :) .Утре като отида на работа ще снимам
машината, че и аз не знам как се казва, марката и е алфра, може да си виждал не знам.
С боркороната по трудно става, поне според мен
Evgeniy - майстор
шоп написа:
Не съм пробвал с боркорона, канадците и те такава използват. Но с отварачка за консерви с две ръкохватки и дръжка става за секунди, стига да свикнеш с ъгъла.
Ivo8710 - помощник
Ето я машината

Прикачен файл

2013-10-03 12.10.42.png

Прикачен файл

2013-10-03 12.09.57.png

Прикачен файл

2013-10-03 12.09.32.png

Прикачен файл

2013-10-03 12.08.43.png
шоп - майстор
Ясно, с щанца пробиваш отворите в поцинкованата ламарина.

Ето с такава обикновенна боркорона за 8 лв комплекта пробивам дъната и капаците на кенчетата. Около 1000 оборота на бормашината са Ок, като задължително се работи с ръкавици и не се стиска. Ако короната заяде кенчето да се превърта в тях. По-удобно е на настолна бормашина, но и на ръчна застопорена на тезгяф става.

Два колектора имам с такива отвори и работят перфектно. Още повече, че големите отвори ми трябват защото в тръбите прекарвам и каучуков маркуч за топла вода.

Прикачен файл

SAM_5765.JPG

Прикачен файл

SAM_5764.JPG

Прикачен файл

SAM_5763.JPG
nakatasan - специалист
Здравейте, имам такъв въпрос. Има ли възможност с такъв слънчев колектор да се натрупва по някакъв начин топлината? Идеята ми е такава, примерно през деня докато съм на работа, се събира по някакъв начин топлината, а като се прибера, или е залязло слънцето да се "изпуска" и да топли. Нямам спомен по часовете по физика за такъв начин, ама може и да съм спал нейде. Ако има начин, това ще е много добре.
Алуминия бързо се нагрява и бързо изстива. Докато грее слънцето ще се нагрява и ще топли доволно, но като няма слънце, започва да отдава, а тази отдадена топлина в този случай може да не е нужна. Някакви идеи?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33

Тема "Слънчев колектор от алуминиеви кутийки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: