Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
geordgeo - специалист
Аз карам всеки ден по 22-35км в зависимост от работата ми (бачкам на 2 места), но под 20км на ден не падам - центъра на София - разклона за летището (БИЦ-ИЗОТ сградите). Моторът ми е пренавиван (не от мен,така го купих от познат), 1000W, 48V, но го карам на 36V, защото имам такъв контролер, а и пари за по-скъпа батерия нямаше :sad:
Обаче съм доволен, защото вдига до 32км/ч, не загрява колкото и да съм го пържил това лято и явно си имам запас от мощност... Някой ден кой знае - може и да мина на 48V... :)
evparts.alle - специалист
Ето го моя топуз.
Минавам доста с него - по занижени изчисления към 30 000 км.(200 дни годишно по 30 км, реално имам и по 100 км. на ден, но други дни по 10 км. )
Многократно съм му правил тестове на 2,5 кв. да го "изгърбя" и освен загряване други проблеми не е имало. Ръчкал съм го и на 50А - пак е нямало проблеми.
Иначе си го карам съвсем нормално с нормалната консумация - номиналните 15А и 30А в пик за модела.
От доста време се стремя да поддържам нормална велосипедна скорост, най-малкото защото така пробега ми смесено стига до 55-60 км.
Изображение
ludiagsm - специалист
evparts.alle написа:
Ето го моя топуз.
Минавам доста с него - по занижени изчисления към 30 000 км.(200 дни годишно по 30 км, реално имам и по 100 км. на ден, но други дни по 10 км. )
Многократно съм му правил тестове на 2,5 кв. да го "изгърбя" и освен загряване други проблеми не е имало. Ръчкал съм го и на 50А - пак е нямало проблеми.
Иначе си го карам съвсем нормално с нормалната консумация - номиналните 15А и 30А в пик за модела.
От доста време се стремя да поддържам нормална велосипедна скорост, най-малкото защото така пробега ми смесено стига до 55-60 км.
Изображение
Любо за колко време ги мина тея 30 000 км :weedman:
sasko12345 - специалист
Мене ме интересува колко години вече караш с тия червените клетки дето 8ач бяха
^^ :? Сега казвам приблизително.
Сложи го до Симеоновско и обратно едното излизане, а привечер или до Драгалевци или до Младост. Или един път до Люлин, един път до България по-късно след обяд. И се събира - не съм казал категорично толкова е. Последния километраж, наскоро го сложих това лято беше, и пак се потроши, показваше 4000 и нещо(казвам не пролетта, а лятото беше). Дрифтенето зимата у снега изобщо не го броим. Може дори и повече да е било защото с Валката като караме, когато сме един до друг неговия километраж все повече показва. :lol:

^Червени клетки не съм карал, само съм ги тествал. Скоро ще има още тестове. Прави тест на 20 Це, един приятел преди няколко дни. Скоро ще ги изпробваме и на 25 Це.
Това за велосипедите не ни касае, но просто се сетих защото вчера си обсъждахме колко им е душицата на тия фиш@ци.
:)
Ради Тодоров - специалист
Току що привърших теста на най-новата ми придобивка 8FUN мотора.След два сезона с конрадски 500w после за малко с 1000w баница мога да кажа,че 8FUN-а е най-доброто ми попадение до сега невероятно ускорение максимална скорост 44 км с 28инча капла абе кеф голям. :o
sasko12345 - специалист
250вата ли е това. а между 1000в и 500в кой е по добре
Ради Тодоров - специалист
8FUN мотора доколкото знам са 2 модела 500 и 600w аз съм с 500w.1000 ватовия е по добър но и 500 конрадския не му отстъпва много на 48волта .
Доста му отстъпва. :wink:
Вадете камерите да ходим на тестове!
:)
ludiagsm - специалист
Ради Тодоров написа:
Току що привърших теста на най-новата ми придобивка 8FUN мотора.След два сезона с конрадски 500w после за малко с 1000w баница мога да кажа,че 8FUN-а е най-доброто ми попадение до сега невероятно ускорение максимална скорост 44 км с 28инча капла абе кеф голям. :o
Супер честито колега и аз планирам в близко бъдеще да си взема един 8фън и да го монтирам на задната капла на чопъра ми,ще го ползвам за по-добро ускорение при старт от място и при достигане на максималната му скорост ще изключвам сигнала от тротъла към контролера на задния и ще продължавам на предния мотор който е директ драйв. В момента мисля на схемно решение как това включване и изключване да става автоматично.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: