• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 388
Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Износвам шина с жлеб 1, 3 и възнамерявам да я сменя с 1, 5.Производителя го допуска за този модел. Какво да очаквам?Негативи?
bigdragon - майстор
На по-широкият канал се поставя верига с по-здрав водач и съответно по широка верига.
Ако машината ти е с малка мощност или издухана, съответно ще имаш недостиг на мощност за рязане. Машината ще се мъчи от по-широката стружка.
Долмар 111 по паспорт е 2.4 кВт и това и позволява да върти верига с водач 1.5мм, стига да не е много издухана...

ПП Машините се мъчат повече от ненаточена верига, а не толкова от малко по-широка верига.

ПП Иванов, извинявай, твоята машина не е Долмар. Горното по принцип се отнася за всяка машина, но конкретно е за машината на пишман_майстора.
пишман_майстор - майстор
bigdragon написа:
Ако Рз означава Разград, пробвай на ул."Кирил и Методий" № 5...
Ето ти и един телефон:0888 36 24 21
Интересно , аз магазина май го знам, ако е същият на Щил де. Не знаех , че там ще ми предложат на Орегон продукти . Благодаря за насоката :prayer: ще се отбия на място :)
П.п. машинките ми са мн читави и поддържани едната Долмар 111 и една същата , но под логото на Макита - DCS 520 и двете са идентични със съвсем малки козметични разлики, та никакви проблеми с шина 45 санта и 1.5 дебелина на зъба :wink: дърва да има само :partyman:Но не знам защо оригиналната шина на Макита-та е доста по-кекава за жалост, т.е. общото с тази на Долмар-а ми е,че и двете са на 3/8 стъпка, 1.5 водач и 45 см работна дължина, звездочката е по-слаба на "синята" машина, отделно е и по-тясна самата шина, и мат'риала май нещо и куца- мек е , абе....не се търси от Макита шина и това е наскоро си купих и една машинка от Лидл за точене на веригите , да видим дали ще я бива ....
dragozow - майстор
Ето два полезни линка за консумативи за моторни триони, храсторези и т.н.:

http://www.mina-parts.com/
http://www.instra-parts.com/

Двете фирми са на двама приятели и са в една сграда. Вносители са на много марки консумативи, продават на едро и дребно. Хората са коректни и се занимават с това от 20 години. Имат всякакви шини, вериги, кордови глави, части за двутактови двигатели, BCS, Kohler, Lombardini Ruggerini и са представители на Oleomac, Oregon, Bahco и др.
пишман_майстор - майстор
dragozow мн. благодаря за линковете :prayer: :prayer: Между другото линка на втория ред дето е , научих за него случайно снощи от колега в оффроуд бг, тъкмо даже мислех да го споделя тук, за да знаят и др. колеги , велики сте :prayer: това е силата на форума :supz:
Stefan_62 - майстор
пишман_майстор написа:
наскоро си купих и една машинка от Лидл за точене на веригите , да видим дали ще я бива ....
Бива си я, аз също си я взех и вече я изпробвах. Имам една "Husqvarna 137e " и оня ден и заточих веригата + резервната. Заточва ги идеално, но трябва да си поиграеш доста финно с центрирането на диска /вертикално и хоризонтално/ спрямо зъбите на веригата. Иначе може да развалиш някоя верига.
Sof - специалист
И аз я загледах тази машина в Лидъл- обаче трябва и да се научиш колко да отнемаш от всяко звено.

Предполагам една верига ще развалиш за да се научиш.
Stefan_62 - майстор
Sof написа:
И аз я загледах тази машина в Лидъл- обаче трябва и да се научиш колко да отнемаш от всяко звено.

Предполагам една верига ще развалиш за да се научиш.
Не е точно така, ако си заточвал веригата сам / с пила / ще трябва да знаеш как трябва да се получи режещият ръб и докъде да се отнеме. Аз лично нямах проблем, но както казах по горе трябва доста да си поиграе човек с настройката. Започваш с почти минимално отнемане от диска спрямо зъба и регулираш докато се получи точното изпиляване. :drinkers:
пишман_майстор - майстор
Аз я поразгледах тези дни , не съм точил още с нея . но смятам , че няма да е голяма философия :-D има регулируемо застопоряване на две места, да отнеме еднакво вс. зъби, трябва да се знае само за всеки тип верига ъгъла за заточване , обаче гледам , че няма опция промяна на вертик.ъгъл , "нагласена" е твърдо там, е да, то не е чак толкова важно, като ги гледам спазен е масовия размер там :) .Малко в повече ми се види пластмасата по нея, но за тези пари толкоз батка А дискове резервни в Лидл няма .Ще си ги търсим от други места :)
П.п. имам две "учебни" вериги :-D към края на живота си , на тях ще се науча :wink:
Sof - специалист
За 50 лева толкова.

Аз понеже я ползвам моята резачка от дъщ на вятър- та предпочитам да ми ги точи майстора-поне ги прави бързо и точна.

То по ниструкция са казали че е добре да се точи с пила и на 5 пъти примерно с машина. Това е с цел да не се захабява веригата бързо.
Но с машината е бързо и най-остро.

Като се научиш ще имаш сметка сам да ги точиш. Но това е добре за хора които износват бързо вериги-активно ги ползват и съответно се тренират често да точат.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 388

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: