• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
А относно плочкаджиите, картонаджиите, дюлгерите... съм го казвал не един път. Ако пипат нещо по инсталацията или се опитват да правят0т такава трябва НЕМЕДЛЕНО а им се отрежат ръцете!!!
Да си дойдем на думата! Тани значи да си гледа плочките, а да не ни се бърка в занаята, че ние поне имаме кетап. :cool:
А таблото е малко мърляво, но защо да не е евентуално работоспособно. Къде-къде по-мърляво може да бъде.
Тани написа:
И то какво остана да не се преправя по цялото табло? Не забравяй, че това табло вече е след основен ремонт, от човек с образование, професия , сертификати и най-вече претенции за енергетик, а не обикновен електротехник
Хехе, ами така е баце... Някои майстори си имат свои прийоми, далеч от стандарта. :lol:
jekasus написа:
По образование съм "электромонтер промышленного электрооборудования"
И кой ще те накара да извикаш техник, като си купиш печка? Никой няма да те варди с пистолета. Така че твоето е мечти...
jekasus - майстор
thinkpad написа:
И кой ще те накара да извикаш техник, като си купиш печка? Никой няма да те варди с пистолета. Така че твоето е мечти...
Избора - или сам или jekasus без кетап монтира печката и губиш гаранция, или викаш правоспособен и гаранция важи :-D Само лека промяна в гаранционни условия и колко хора ще си рискуват (средно) 500 лв? :-D
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Избора - или сам или jekasus без кетап монтира печката и губиш гаранция, или викаш правоспособен и гаранция важи. Само лека промяна в гаранционни условия и колко хора ще си рискуват (средно) 500 лв? :
Това, че някой има кетап, не значи че не може е мързелив толкова, че не му се мърда или просто мърляв. Мисля си, че промяната в гаранционните условия просто ще отвори хранило за електротехници, които спекулативно да могат да надуват цените, понеже хората няма да имат избор. Вярно съм техникаджия, но все пак да го погледнем от гледната точка на обикновен човек. Факт е, че в България отвори ли се ниша в нещо, много гледат как да злоупотребят и да проявят висша форма на безочливо използвачество.
А и хората не викат техници от страх от претупване или лека некадърност и мърлящина или поради страх от изнудване. Аз и двете гледам да ги оборвам, като върша работата съвестно и възможно по-качествено спрямо поставените условия.
drastar - специалист
Ако бабата на село ти плати 30 лева надник, ти ще си купиш ли мляко от нейната козичка за 2 лв литъра или домати за 2.50 ?
Не, няма да си купиш щот било скъпо, ама твойта надница е нормална.
Един за всички и всичко за мен .
Така мисли по голямата част от българският народ.
Тесни специалисти, ама специалисти. За широки специалисти не съм чувал.
За съжаление, много неща зависят от онези 250 пе..ла в НС, но е време да се разбере, че и бг народ трябва да мисли по нов начин, поне по позитивно.
Ние дори не излизаме да гласуваме, нямаме време ? Значи имаме работа и печелим пари, а , и работа нямаме :? И защо не гласувахме ?
Всяка жаба да си знае гьола, стара поговорка, демек , тясна спициализация.
Научих се, не само да искам да ми се плаща добре, а и да плащам добре. Колкото повече данъци платя, по добре, знчи съм искарал повече пари. За добро или лошо, законите трябва да се спазват, и да си ползваме правото да гласуваме, без значение за кого.
За тези които ще кажат, че е лесно да се говори така от брюксел, до заповядат.

ПП. Какво общо има това с темата ?
Нов начин за изграждане на ел инсталация, и нов начин на мислене от един все още БЪЛГАРИН.
silent - майстор
Сит на гладен не вярва и обратното.
Аз не ползвам майстори първо защото нямам излишни пари и второ защото много малко са случаите когато някой си е свършил тясно специализиранта работа по добре отколкото аз бих си я свършил сам. Така че майсторите да се вземат в ръце работодателите дасе вземат в ръце и да не извиват ръцете на работниците с кризата да изискват повече и да плащат повече. Ако имам нужните финанси и ако знам че като си закарам колата в сервиза ще си свършат работата като хората няма да мръзна и да си троша ръцете под нея вместо да си гледам телевизия на топло в къщи. Монетата има две страни. В България нивото на обучение стандартите на работа са толкова ниски че на практика специалисти няма има майстори. А за майсторите се носят легенди от край време.
thinkpad - майстор
drastar написа:
Ако бабата на село ти плати 30 лева надник, ти ще си купиш ли мляко от нейната козичка за 2 лв литъра или домати за 2.50 ?
От къде да започнем - 30лв не е нормална надница. В САЩ за 1 час взимат толкова. Второ - доматите не струват 2,50лв. Доматите в провинцията по време на сезона могат да се намерят и за 1,20-1,50лв килограма. Ако според теб 30лв е лукс надница, а домати по 3лв са нещо нормално, то нещо сбъркано има в логиката ти.
Тесен специалист означава човек с тесен спектър от специализирани знания. В днешният свят първо такива е трудно да си намерят работа, второ не са универсални. Това е все едно да наемеш работник, който знае как да завива гайки с динамометричен ключ, но САМО да ги завива, а като му кажеш да развие една - да вдига ръце. Или някой, който да знае САМО как да инсталира контакт, но не и да свърже щепсел. В днешният свят се изисква по-широк кръг от познания, с които човек да може да върши по-разнообразен набор от задачи. За съжаление истински тесни специалисти могат да си позволят да бъдат хората само в области, които го позволяват.
Относно плащането добре - като видя разбитите пътища и болничните заведения на държавна издръжка си мисля, че и това което сега плащам е много. В България парите потъват и независимо колко ще платиш, разлика е малко вероятно да видиш. Така че плащането на данъци не е по-добре в този случай, още повече когато си с мизерно заплащане и се чудиш дали да си платиш данък или да си купиш още един хляб с парите. Още по-зле е когато на въпреки ситуацията някой реши да иска още повече данъци. Гласувам, но то е колкото да изкажа протест и да не може толкова лесно да се подправят гласове. Но не е без значение за кого, ако няма за кого, де факто нищо не променяш с акта на гласуването.
п.п Направи справка за цените на горивата на Запад от България и ги съпостави спрямо техните заплатки. После съпостави нашите цени с нашите заплатки. После съпостави данък ДДС и ще разбереш, че не стига че сме най-бедните, че и плащаме колкото и дори повече от богатите.
//Моето няма нищо общо с темата с електрическите инсталации, за това отправям молба посоченият дебат да се отцепи в друга тема.
//И да, лесно е да се говори от далеко какво трябва да се "оправи" тук. Ела тук, поблъскай си главата и тогава да видим дали ще мислиш така.
drastar - специалист
Малко снимки, но нещо се обърква редът им, като ги кача :?
http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=15092
разглеждайте ги по ред на номерата, ако имате време де :-D

пп.за онази дупка над контактите, питайте шпакловчиците и бояджиите :-D
thinkpad - майстор
drastar написа:
Малко снимки, но нещо се обърква редът им, като ги кача
За убиване си - ползваш контакт като лустер клема. Ми ако се олаби?
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
За убиване си - ползваш контакт като лустер клема. Ми ако се олаби?
Ай стига глупости! Ми каква ти е гаранцията че няма да ти се олаби връзката в тъпата разклонителна кутия изпълнена с още по-тъпа спайка?
:partyman:
drastar - специалист
обърни внимание на снимка А. Така са направени, точно за такова изпълнение :-D
Няма олабване, стяга както АП. Днес ги почнах, стягам с всичка сила и не се къса болчето, 105 кила съм :lol:

пп. А видя ли колко проводника има в кутията на ключа ? Двоен девиатор. Даже има още място :lol:
пп2. а това е плитката кутия :shock:
Последна промяна от drastar на вт окт 15, 2013 6:03 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 48

Тема "Ел. инсталация без разклонителни кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: