• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
didonekoisi - специалист
Като вляза в железария и кажа СВТ ми дават мостов кабел, така го водят освен ако не съм се заблудил.
Под СВТ имам предвид мостов кабел с какъвто ми е изпълнена инсталацията.
Мостов кабел в гофре не съм слагал, гофретата ги сложих за кабелна и нета, по този начин мога да подменям кабелите.
Мостовия знам, че е предвиден за вграждане в мазилката, а в гофре се прекарва от многожичния, които е мек.
Стройтелите, като са прекарали кабелите в кухините на тухлите не мога да ги извадя и да си ги замазвам, колко е удачно това което правят не споря, ама що аз да се мъча.

Връзките се бях зарибил да ги правя с Ваго клеми, но цената ме отказа. Спайка и спойка въобще не са екзотични имена, аз наскоро разбрах, че на усуканите кабели им казват спайка, ама чак екзотично. Истината е, че спайката е без пари, а за да стане веднъж съм я полял със калай.

Прав си че ако трябва да пускам допълнителен кабел зор ще видя със това запояване, ако само са усукани е лесно, ама аз въпроса с мисленето съм го минал. В двустаен апартамент имам над 20 контакта, точно за да не ми се налага да пускам кабели и контакти.

Замисли се сега ако трябва да прекарваш нов контакт, какво те чака освен електрическата връзка.
smlxl - специалист
didonekoisi написа:
Като вляза в железария и кажа СВТ ми дават мостов кабел, така го водят освен ако не съм се заблудил.
Под СВТ имам предвид мостов кабел с какъвто ми е изпълнена инсталацията.
Мостов кабел в гофре не съм слагал, гофретата ги сложих за кабелна и нета, по този начин мога да подменям кабелите.
Мостовия знам, че е предвиден за вграждане в мазилката, а в гофре се прекарва от многожичния, които е мек.
Стройтелите, като са прекарали кабелите в кухините на тухлите не мога да ги извадя и да си ги замазвам, колко е удачно това което правят не споря, ама що аз да се мъча.

Връзките се бях зарибил да ги правя с Ваго клеми, но цената ме отказа. Спайка и спойка въобще не са екзотични имена, аз наскоро разбрах, че на усуканите кабели им казват спайка, ама чак екзотично. Истината е, че спайката е без пари, а за да стане веднъж съм я полял със калай.

Прав си че ако трябва да пускам допълнителен кабел зор ще видя със това запояване, ако само са усукани е лесно, ама аз въпроса с мисленето съм го минал. В двустаен апартамент имам над 20 контакта, точно за да не ми се налага да пускам кабели и контакти.

Замисли се сега ако трябва да прекарваш нов контакт, какво те чака освен електрическата връзка.

Мухльовците в железариите не трябва да са ти мерило за това, което купуваш. СВТ не е мостов кабел, друг е. Извинявам се за гофрето, но от снимките бях останал с впечатление за някакви кабели по пода, вкарани в гофре. Явно си чел теми тук, но е добре да знаеш и причината защо мостовия кабел се поставя в мазилка и не трябва да остава открит, респективно в тези случаи защо трябва да ползваш СВТ. Ако майсторите не са го знаели, това не означава, че ти трябва да им повтаряш грешката. Ваго като ти идва скъпо защо не си взел нормални клеми, по-скоро това ми беше въпроса.
didonekoisi - специалист
Начини за връзка много, всеки сам си преценява как да я изпълни.
За пореден път повтарям за мен лично спойката е много по надеждна връзка от лустер клема, все пак тези връзки са зазидани. Лустър клемите също струват пари, а при такъв мащабен проект всяка стотинка е от значение.
Ако имах пари нямаше да го правя сам :-D .

Ако ми беше отговорил на въпроса ще разбереш, че за нов контакт не е само да развиеш болчетата, имаш къртене на разпределителната кутия, прокопаване на канал, отвор за конзолна кутия, запълване, шпакловане, боядисване.
Дори да си с ГК на конструкция пак е доста работа.
bagera1 - специалист
Супер е станало жилището. Мебелите сам ли ще ги правиш?
didonekoisi - специалист
Благодаря, още по добре ще стане като направя леглото и кухнята.
Мебелите ще са направи си сам. Спалнята съм я измислил чакам матрака за окончателни размери да няма изненади.
Кухнята още я обмислям, ще има и снимки кое как.

С проекта по кухнята стигнах до тук.
Изображение
Прозрачната част я оставям на заден план понеже е по трудна за изпълнение от към вратичка.
Изображение
1280х900 https://lh3.googleusercontent.com/-xYi2 ... 2520K6.jpg
Изображение
1280х900 https://lh5.googleusercontent.com/-SOac ... 2520K5.jpg

Височината на долния ред ще е 90см горния ред ще е висок 70см. Шкафа над мивката е за отцедник.
Ще съм благодарен на мнения и препоръки докато не е станало късно.
Последна промяна от didonekoisi на чет окт 03, 2013 10:58 pm, променено общо 1 път.
колев - специалист
Браво щом ще се захващаш и с мебелите! Не е сложно.
Матрака, мисля, е по-добре да се вдига по другата страна.
По горния ред шкафове
-предвиди по 2 етажерки, а не една.
-помисли дали да не оставиш видима етажерка над мивката и/или стъклени вратички за да раздвижиш нещата и да не стоят като куфари тия шкафове.
-парчетиите в ъгъла ги разкарай по някакъв начин.
По долния ред
-тясното в дясно от фурната за бутилки ли е. Има такива механизми с релси.
-трябва да отделиш поне един шкаф за посуда. "Прозрачния" за това ли е.
-какво те притеснява неговата вратичка. Има всякакви панти.
didonekoisi - специалист
Матрака ако се вдига настрани няма къде да го хващам. Челната ми служи за повдигане.
За етажерките не е проблем да направя повече отвори за носачи и да добавя етажерки.
Парчетата в ъгъла на горния ред са за да може да се отварят вратичките без проблем.
За разчупването по нататък може да помисля нещо, така или иначе засега от горния ред ще направя само шкафа за аспиратора.

Тясното до фурната е за бутилки за шкаф 200 мм.
Прозрачния шкаф за сега няма да го правя, ще го помисля и него, иначе всяко нещо ще си намери място в кухнята.

Вече взех матрака, при поръчка 164х190 на дунапрена, заедно с калъфката дойде 165х190,5.
Матрака го пробвах на земята малко твърд ми идва като се легне, като се има предвид че съм 65 кила, иначе при сядане си потъва и е удобно. Дано да му свикна.
Поръчах плоскости за разкрой, взех и механизма с амортисьори на 1000N, а на самия амортисьор пише 1100N

Имам въпрос с какви винтове да закрепя механизма за кутията на леглото и един лист фазер от 3 мм достатъчен ли е върху подматрачната рамка или да сложа два листа за да стане 6 мм. 3 мм като го надупча и ще седи само за декорация ми се струва, т.е. ще стане много слаб. Подматрачната рамка, като се сглоби ще има 6 светли отвора 765х620, по напред съм дал снимка и там се вижда.
колев - специалист
Болтове с фрезенкова глава. Примерно имбусни
Изображение

Може и с коларски болтове
Изображение

Но парчетата по шкафовете ги помисли.Разходи се по фирмите за кухненско и разгледай как са направени.
didonekoisi - специалист
Идеята ми е болта да е захванат само за първата кутия, главата да потъва в ПДЧ-то и след като се облече отвън няма да може да се държи контра.
Това което намерих е
Прикачен файл:
Bolt-DIN608-88-galv.png
Bolt-DIN608-88-galv.png (26.93 KиБ) Видяна 6781 пъти
Изображение
Коларския трябва да мине през двете ПДЧ-та и ще стои грозно.
Ако е фрезенков с вътрешен шестостен тогава може да се сложи тапа.
Съмнявам се дали ще държи квадрата в ПДЧ-то. ПДЧ-тата няма да са Кроношпански ама знам ли.

За парчетата по шкафовете защо трябва да ги махам не ми е много ясно. Моят вариант не е най красивия, но ще стане лесно. Виждал съм кухни които до глухия шкаф нямат вратичка и тогава няма проблем, но при мен не става ще се вижда отцедника.
didonekoisi - специалист
Ето как ще стане леглото.
Изображение
Вътрешна кутия от 18мм, колкото по дебело толкова по стабилно и здраво (25, 2х18), на която ляга рамката.
Рамката ще я направя по размера на матрака +10мм по дължина, а кутията като прибавя 2х6=12мм по ширина и +6мм по дължина, спрямо рамката, при вариант челната да е хваната за рамката.
Матрака е 1650х1905, рамката 1650х1915, кутията става 1662х1921.
Височината на вътрешната кутия се смята така: 450 - 160(височината на матрака) - 43(рамката+фазера) - 3(фазера на дъното) = 244мм, в моят случай. Плоскостите ги поръчах на 240, евентуално може да сложа още един фазер на рамката.
Външната кутия се пуска 350 височина на страниците, при главата според желанието (при мен 700), челната за вдигане на рамката съм я пуснал 200мм.

Подматрачната рамка ще я поръчам от чам 40х40, като страничните детайли ще бъдат 45 за да може да се завият болтовете за механизма, или трябва да се подсилва мястото защото остава малка стена.
Ето как ще стане.
Изображение
От центъра на отвора до вътрешната част е 13,5 и остава стена 9-9,5мм.

Механизма мисля да го хвана за страницата със метални дибли ф8 10х15 и болтове М8х20. Ако болтовете са от другата страна ще надстърчат и ще пречат на механизма в затворено положение и ще трябва да се режат.

В затворено положение.
Изображение
И в отворено.
Изображение
Няма да има нужда от рязане на дългите плоскости на кутията, щото като четох тука някой така са направили.
Може да е въпрос на залагане, затова давам и размерите.
Към механизмите не дават инструкция и в нета не съм срещал размери за залагане, само тук във форума имаше някъде, затова си направих моделче и го раздвижих да не се мъча на място :-D .

Дотук имам един въпрос с какви винтове да сглобя рамката 5х80 ще свършат ли работа и по един винт на сглобка ли да слагам.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: