• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 244
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Да, от тук. Вторият линк го бях дал няколко поста по-нагоре, където са снимките. При мен различното е, че летвичката не е залепена и чарковете се съхраняват по-лесно. Освен това, като завъртиш шайбите, променяш връхната точка на параболата и не е необходимо като него първо да натягаш летвичката, за да си сигурен, че натиска точно върху фрезера.
Най ми харесва обаче подемника, много просто и прецизно решение. Тази седмица ще направя няколко снимки на моята маса и ще ги кача в другата тема. Ще напиша какво ми харесва и какво не в нея (защото наистина е прототип) и какво бих променил следващия път. Аз и поста с линеала исках там даго кача, ама нещо се обърках. Наистина трябва да преместим масите там.
Ама ти сериозно ли си решил да правиш следваща?
Ако имаше къде да я разкарам моята, сигурно и аз бих направил втора (това нашето си върви към болестно състояние май).
EDI - майстор
А, не съм решил сериозно, тази ми върши работа, даже я ползвам за тезгях, за маса за герунга, лепя плотове върху нея, монтажна маса и много други такива :-D .По нея има бая отвори за закрепване на разни машини и приспособления.Аз и с такава универсална цел я правих де, защото ми е кът мястото.Сега мисля да я разширя и удължа малко с подвижни плотчета от трите страни, та да мога да си правя сглобяването на врати от сорта 200Х80 см, че имам за вилата да правя две-три интериорни врати и нямам къде да ги сглобя.Ама знае ли се след години какво ще ми скимне. :lol:
griffin - майстор
Ако мястото е кът най-пестеливо е закачането на фрезата отсрани на циркуляра. Иначе за скила имам скилче и бош и двете са с 6/8/ и 1/4 цанги като скила е модифициран и залепен за циркуляра(някой ден като довърша доработката на китайската измишльотина ще кача снимки) та скила е преработен и потъването му към 55мм и въпреки всичко понякога не ми достига дълбочина(фрезерите с по тънки опашки са по къси) та за маса сериозно обмислям да взема с цанга 1/2 та да мога да ползвам по големи и дълги фрезери ама още не съм се решил да дам 150-на кинта в ибей първо ще е нормална аспирация :-).
Иначе поздравления за покупката като се пенсионираш ще имаш свободно време и щом те влече ще си запълваш идеално времето а и ще поддържаш форма :-).
Тани - модератор
EDI написа:
В България няма да намериш освен при ТЕКА.Същия си го купих това лято, от точно същия продавач от линка, даден от bimbaeco.За 4-5 дена пристигна пакета.И други фрезери съм си купил от него, вече имам 7-8 парчета и един комплект за врати.Коректна и бърза доставка, за около 6-7 дена, най-късно, човека ги пише като подаръци, та не се плаща нищо допълнително.Пристига директно в пощенската станция, където живееш.Фрезерите са китайци, но са качествени Материала е клас С3.Няма да сбъркаш, ако си поръчаш, но както каза колегата, размерите на опашката са 12,7.Сглобката е страхотна, става желязна.
Еди, за кой линк от двата говориш, за да поръчам и аз. Знам, че го беше публикувал преди, но тогава нямах инчова фреза и не обърнах внимание, а сега съм с телефона и мобилен Интернет, та ще съм ти благодарен, ако ми спестиш търсенето в старите постове. Ще спестя ли от доставката, ако си поръчам повече от един фрезер ?
EDI - майстор
http://www.ebay.co.uk/itm/Lock-Miter-Ro ... 33850f33eb ето за този, Тани.Виж целия магазин на продавача, има доста интересни неща.Този фрезер се продава в три размера, прецени си кой за си вземеш.Този на линка е най-големия.За доставката не знам, може и да си спестиш, отдолу пише, ако следващия е с по-ниска доставна цена, но тя е само за някои фрезери.Аз обикновено си вземам по един, или ако ми трябват няколко, моя приятел ги поръчва през един ден, заради митниците/да не идват наведнъж/.Гледам, че от известно време малко сне е вдигнала цената на доставката с 2-3 долара, ама не е проблем, пак ще ти дойдат по-евтино.
mitko64 - майстор
Гледх това Скилче в Бриколаж, но нещо не ми хареса изработката, пък и 8мм не ме устройва. База за сравнение ми е един негов почти близнак, Meister Craft MOF 1300, който оглеждах наживо и беше към 80 евро.Различават се по цвят и горния капак.
Илчо Илиев - майстор
и ми предстои пенсиониране напролет и с нещо трябва да запълвам свободното време.Идеи ми се въртят доста в главата,терен за работа много и по моята къща и по къщата на село.Поздрави :drinkers:[/quote]

За риба Приятелю.....
Някой майстор дали няма да се навие да ти направи такава цанга..
Навремето, като работех в Елпром, имаше доста револверни стругчета и им правеха в инструменталния цанги за свредлата,а те са Ф 3-4-5 мм.
Иначе в село това може да ти го направи Цоню Неделчев,работилницата е в двора на СБА...
Само не знам дали няма да е по-евтино да си вземеш нова фреза де.....
:partyman:
Георги Иванов(алцек) - специалист
Илчо заради синковеца не мога да отсъствам за дълго от къщи ,и затова рибарлъка е на заден план докато не се оправи Митака.
Не обичам преправените работи и ще търся оригинална цанга,а и както каза може да ми излезе златна.Поздрави приятелю.
Илчо Илиев - майстор
Дано се оправи скоро малкия и имаш повече време,но е добра идея за дърводелска работилничка..
Аз имах мерак за такава фреза,а и май за още доста неща,но за сега бюджета не го позволява(уж ще почваме работа по скоро), иначе на битака мангалите вадят интересни неща, но се изучиха и взеха да искат пари като за ново...
А за оня майстор... той е голям скъперник, но е много добър и съм 100% сигурен,че ще направи цангата , но трябва да се пита колко ще иска..
btt - специалист
Тани написа:
Той Господ си знае работата. Както се казва всяко зло за добро. Може де те е предпазил от нещо по-лошо.При мен може би също е било за добро, че нямат в наличност. В бързината да започвам работа, може би щях да направя голяма глупост. Сега като се замислих благодарение на вас, дори не знам каква цанга има "новата" ми фреза.
Прикачен файл:
P1630840.JPG
Прикачен файл:
P1630841.JPG
Прикачен файл:
P1630846.JPG
Като гледам надписите и щепсела, май много по-вероятно е, да е цолова.А също така е донесена от Англия. То май ще е много по-добре и ще изкарам още един късмет, както и късмета, че я намерих. За съжаление нямам шублер на обекта за да проверя. Струва ми се много добра находка .

Сега нямам възможност да проверя линковете, но съм благодарен на всички, които писаха. Довечера, когато знам вече със сигурност какво търся, ще разгледам. Надявам се да намеря и други цанги, за да си ползвам наличните фрезери, а евентуално и 1/4 , защото са по-изгодни и има голямо разнообразие.
Имам същата. Внесох си я от Англия и моята е с 1/2 цола фрезери. Преди нея ползвах зелен БОШ. Разлика от земята до небето.
Всичко пластмасово при зеления бош тук е от солиден метал! Тази съм я сложил на маса и работи часове наред с голям фрезер и нямам никакви грижи- дано да продължи така. Като гледах колко метал са сложили в нея и ми се струва, че е вечна :)
Единствено няма регулиране на оборотите.

Погледни си четките- те са под капачето горе- лесно ще ги намериш.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: