Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
qnkov - специалист
Имам къща, и на 30 метра от нея има стълб и там е таблото. Как тоя електромер отчита моята консумация? Горе рекордомана е вързан за редовна фаза и другият рекордоман е вързан за нулата. И как изглежда се отчитането на моята консумация? На същото място дето е вързан рекодромана с клеми е боднат и СВТ-то дето отиван надолу към таблото и влиза в електромера ли? Или как ?
hidrazin - майстор
От това описание нищо не става ясно. Нали електромера ти отчита? Какво те притеснява?
:partyman:
qnkov - специалист
Как става отчитането. Това искам да знам. Примерно там има 2 електромера за две къщи. За моята къща върви СВТ кабел и отива нагоре по стълба. Това свт е вързано за рекордомана ми някъде там ли? За клемите ли е хванато и то? Как става схемата там, че електромера ми отчита консумацията? Как е връзката?
hidrazin - майстор
При такова разстояние вероятно е хванато за там. Разгледай по-подробно стълба, връзките и ще ти стане ясно. И пак не разбрах какъв е проблема?
:partyman:
shadow__01 - майстор
На мен ми е интересно какво е "рекордоман"?
jekasus - майстор
shadow__01 написа:
На мен ми е интересно какво е "рекордоман"?
https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D ... =701&dpr=1
dobcho_vn - специалист
Най-вероятно:
От стълб НН с АС-16(25) посредством кабел СВТ и биметални клеми те "закачат".
Тоя кабел влиза в табло от типа "ТЕПО".В него е окабеляването на твоя електромер заедно с предпазителя, които те ограничава по мощност.От изхода на тоя електромер "тръгва" кабела към твоята къща.
Какво те притеснява?
П.П.Рекордоман е най-обикновен ПВА-1 проводник.
qnkov - специалист
Няма проблем. Просто се чудех как седят нещата с отчитането на консумацията. Понеже рекордомана, който идва от къщата е вързан за чашка на стълба. После е издаден един връх от него около 30-40 см, който е вързан за СВТ-то от таблото, което се качва по стълба, а самото СВТ горе е разделено на две жила , фаза и нула, и всеко едни жило е хванато с биметална клема като че ли, и в тази биметална клема влиза и рекордомана от къщата ли? Или връх от свт-то се вързва със спайка за рекордомана и така? Не знам. Обяснявам трудно. Виждал съм бегло нещо, което не съм правил и се опитвам да си го обясня как работи.
radius - майстор
Че обясняваш трудно - разбрахме :razz: .
Вземи нарисувай една схема.
jekasus - майстор
radius написа:
Че обясняваш трудно - разбрахме :razz: .
Вземи нарисувай една схема.
Покажи, как хубаво ти сложиха таблото на къщата :-D

Тема "Как отчита на електромера на къщата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: