• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
АЗ ти казах че първия одсек в котела е бункер за гориво -въглища или дърва , но в последствия завода го взима и измисля монтаж на горелка :wink: -така е и при котлите Дакон , Бош , Юнкерс , Будерус :wink: .
В горната част на котела между резервоара за дърва и първия ход има ламарина която може да се махне - така пространството над горелката няма да е глухо. Това се препоръчва от специалисти!?! От монтажник на горелки разбрах че при вариянта на дърва има случаи на измятане на горния чугинен капак/вратата за зареждане с дърва/ на котела поради липсата на втора вътрешна врата. Махането на ламарината може да доведе до проблем/мое мнение/. Не е ясно дали изметнатите капаци са от махната ламарина. Незнам как е изпълнено това при котел Ватерланд.
Последна промяна от tokbatak на пет окт 04, 2013 11:55 pm, променено общо 2 пъти.
tokbatak - специалист
feikot написа:
И друго,днес много ми хвалиха котела и горелката на Burnit (burnit pell) някакво отношение за нея да дадете ?
Потърси из форума. :roll: Има доста цветна информация. :-D
или помоли Лазар за линк към една доста поучителна статийка. :lol:

P.S. Къде ще обсъдим видяното на панайра? Тема ли да пуснем или ще омърсим тази!
Последна промяна от tokbatak на съб окт 05, 2013 12:00 am, променено общо 1 път.
tokbatak - специалист
idunno написа:
Едно е сигурно - конструктивен недостатък имат хората, които прелъгват други хора да си купуват тарелка с вентилатор под формата на "горелка".Я, да видим кой има далавера:
1."производителят"- продава на продажна цена 1800 лв., а за наши хора на на 1400 лв..Колко ли струва самото изделие?
2.Монтажната фирма(не съвпада със сервизната)- тука нещата са ясни - 15- 20% отстъпка.
2.Пуск на горелката- само богоизбран в гащеризон може да Ви пусне горелаката и да я настрои(най-засекретената операция след Залива на прасетата).
3.КЛИЕНТЪТ- ако сработи системата всичко му е ОК, ако не, виновни са всички но не и прословутата горелка.Богоизбраният умно обяснява защо дължите пари за повторното му появяване, но се съюзява с Вас срещу производителя на пелети. Липсващият винаги е виновен.
И това важи за всяко недоразумение наречено пелетна горелка made in BG.
След като се оказва, че пелетите не са далавера... настъпва отчаяниети и недоверието.
До следващият месия, който предлага безплатен обяд. :-D
Един човек наясно с българската действителност. Поздравления. :supz: =D>

P.S. Един производител на пелети в региона изнася над 80% от продукцията в Италия и Германия ама според хората пелетите били лоши щот българските горелки не работили добре!?!
feikot - специалист
tokbatak написа:
feikot написа:
И друго,днес много ми хвалиха котела и горелката на Burnit (burnit pell) някакво отношение за нея да дадете ?
Потърси из форума. :roll: Има доста цветна информация. :-D
или помоли Лазар за линк към една доста поучителна статийка. :lol:

P.S. Къде ще обсъдим видяното на панаира? Тема ли да пуснем или ще омърсим тази!
Намерих я съвсем случайно.Отказах се :-D Предлагам да обсъдим видяното в друга тема :axe:
feikot - специалист
А някаква позиция и мнение за горелката Грейко ? Двушнековата ми изглеждаше доста добре докато гореше,стоях и я гледах поне 15на мин.
filmatoplo - майстор
15 минути са малко :lol: -брошура взе ли .колко струват :? .
feikot - специалист
http://www.greyko.com/?page_id=5574

Казаха,че цените са същите като в сайта,10%та панаирна отстъпка си е ясна. Не разбрах като качество как са,защото и тя ляга на около 1400 лв?
filmatoplo - майстор
Къде видя 1400лв , там пише 1900 :? .Горелката беше ли монтирана на котел .Без значение кой симпатизира на Грейко -на мен не ми харесва сайта им , няма реални снимки и данни за горелката :x , клипа е стар и не адекватен :x .
feikot - специалист
ДДС и ТО 10% на 1900 лв. са 190 лв (ТО) и на 1710 лв. ДДСто е около 310 лв. са си точно 1400 лв. Имаше я монтирана на виадрус,като стената му беше изрязана и заменена със стъкло,за да се вижда реално работата на горелката. На мен ми хареса много начина и на работа и това,че тъкмо като си мислиш,че ще падне цялата купчинка с огън и жар,шнека спира и пада само пепелта :) и така поне 30 пъти.Хареса ми доста.
filmatoplo - майстор
Как тъй :? му бе изрязана стената -нали е чугунени глидери пълни с вода .Къде реално може да се види тази горелка , настройки и тем подобни.Какво обясниха хората :? .Тъй ли никой не я снима .http://www.youtube.com/watch?v=HQlTgPV3bu0
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: