• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не знаех че е така :wink: .Айде някой да купи такава че да я наблюдаваме как работи , ама най добре за Грейко да има специална тема -както за ИВГ И Фероли. :) .
VLADO66 - майстор
Ще го наблюдаваме Лазар под лупа :-D Стига да не стане декември,че са ми останали към 4м3 дърва :x
filmatoplo - майстор
Пак казвам напишете сп тема за Грейко , и там смислено да я разискваме -мен ме интересува , но от сайта инфо не намирам .
LazarGanev - "Велик майстор"
Като имам какво да пиша смятам да пусна тема и да споделям, да пусна и снимки, ама така... :?
tokbatak - специалист
LazarGanev написа:
Хитът обаче сега е новата им горелка RB (Retort Burner), при която пелетите изригват отдолу като вулкан и избутват шлаката навън към периферията.
Лазаре вярваш ли на това което казваш?!
Огледах новата горелка много добре - горящата и изложената незапалена .
Първите впечатления са леко разочароващи - обикновенни прави ламарини, малък дисплей, горивна камера/ чашка или както там се нарича/ е пилена с ъглошлайф/ флекс/ и отворите по периферията изглеждат с различна големина. В камерата имаше омешени пелети с пепел и огъня се задушаваше и много леко пушеше - възможно е да е от това че е извън котел.
Възникват следните въпроси:
Възможно ли е толкова прецизно регулиране на шнека че пилетите да не прелеят от горивната камера а в същото време да са на ръба за да се изхвърля шлаката?
Дали ще се изхвърля шлаката и пепелта? - все пак шлаката е по тежка от пелетите и потъва а пепелта е ситна и се вре между пелетите.
Дали в горящия "вулкан" от пепел и пелети ще протича процес на пълно изгаряне? - пепелта няма ли да пречи?
От нашите шнекове знаем че долу при входа им се събират трици, т.е. няма ли същото да е с пепелта при тая горелка?

Вярно по периферията на горивната камера имаше пепел и нещо като шлака или недокрай изгорели пелети не може да се прецени точто. В средата на "вулкана" обаче си имаше доста сажди и шлака.
Имах само десетина минути за огледа и е възможно да не съм достатъчно точен в преценката си.
feikot - специалист
Колеги,последно искам вашето мнение,вторник или сряда ще поръчвам котела и горелката,на 99% съм се спрял на комплекта уотърленд. Искам просто някой да ми каже-добре е или не е добре,или горелката в каква комбинация да я направя,гледах котлите на бош и дакон са хубави,но...скъпи,а пък котела няма кой знае каква потресающа функция.

Дадоха ми оферта и за биосолид,която не се различава изобщо по цена на уотърленд,а и си е с 2 врати котела... винаги могат да те накарат да се побъркаш тия продаващите :evil: :roll: направете им една оценка и сравнение на 2та комплекта,моля :)
filmatoplo - майстор
Аз утре ако не мине котка път ще поръчам котел Бисолид Савер ц -за 1 клиент :wink: , и аз доста умувах и накрая стигнах до извода че това му пасва най добре , понеже иска да ползва и дърва ако се наложи , второ не разбира нищо , ще се налага жена да го гледа , а този котел за 1 минута се преобразява :wink: с двете врати .За горелката -ами щом е ератовска има части и сервиз + това копира добрите им горелки 4 поколение , ако не е тя 5то :) .Ами според мен това е комбинацията -котел,горелка,шнек,бункер за 3300 лв.Моето мнение може да не те разколебава .Остава въпроса с какви пелети ще гори :? .
feikot - специалист
Бе тя цената за мен не е 3300,доста по-малко е,просто мненията от доста хора не са положителни за горелките на ерато.Камините са друг въпрос,горелките били зле.Мнения.
LazarGanev - "Велик майстор"
feikot написа:
Бе тя цената за мен не е 3300,доста по-малко е,просто мненията от доста хора не са положителни за горелките на ерато.Камините са друг въпрос,горелките били зле.Мнения.
Кое например им било зле според тези хора? :) Вземи си Бисолида и няма да съжаляваш. В тоя ценови диапазон по-добро няма
filmatoplo - майстор
:) Аз реших -Бисолид и това е , след половин час ще го платя :wink: .
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: